Kastav 19. veljača 2020.

Adriana Ross, Marin Mandekić i KK Kastav najuspješniji

Adriana Ross, Marin Mandekić i KK Kastav najuspješniji
Adriana Ross iz Karate kluba Kastav i Marin Mandekić iz Sportsko rekreacijskog kluba Rika najbolji su kastavski sportaši u protekloj godini, a Košarkaški klub Kastav proglašen je najboljim sportskim kolektivom. Svečanosti su u Školskoj sportskoj dvorani Matija Katalinić nazočili brojni uzvanici, a predvodio ih je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Najbolje što ima sportski Kastav danas se okupilo u Školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić”, gdje su najuspješnijim sportašicama, sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima u protekloj godini svečano dodijeljena priznanja. 


Brojne su okupljene na samom početku pozdravili predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva Bojan Marčić, koji je naglasio kako je 2019. bila izuzetno uspješna za kastavski sport te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


“Kastav nema profesionalni sport i puno profesionalnih sportaša, ali ima zajedništvo i entuzijazam, koji krasi kastavski sport. Grad će se i dalje truditi osiguravati sve bolje uvjete, a tome će pridonijeti i novi sportski objekt, čija izgradnja uskoro kreće”, poručio je Mostarac, čestitavši najuspješnijim te zahvalivši svim trenerima, ali i roditeljima mladih sportaša. 


Najboljim kastavskim sportašem za proteklu godinu proglašen je Marin Mandekić, član Sportsko rekreacijskog kluba Rika, a najuspješnijom sportašicom Adriana Ross iz Karate kluba Kastav. Najboljim kastavskim sportskim kolektivom proglašen je Košarkaški klub Kastav. 


Najuspješniji mladi sportaši su tenisač Dario Zorica i karatistica Noeli Karlović. Najuspješnijim sportskim djelatnikom proglašen Miran Lipovščak, dok je priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobio Feručo Škrobonja.


Posebna priznanja Grada Kastva dobili su boćari Nives Jelovica i Davor Jelovica te Domenico Dubrović, a priznanja su dobili i nadareni mladi članovi Malonogometnog kluba Fantina, Rukometnog kluba Kastav, Karate kluba Kastav, Košarkaškog kluba Kastav, Odbojkaškog kluba Kastav 1998, Tenis kluba Kastav, Sportsko rekreacijskog kluba Rika, Stolnoteniskog kluba Kastva, Šahovskog kluba Kastav, Nogometnog kluba Sportska akademija Simko, Školskog sportskog društva Zvirić i Ju- Jitsu kluba Kastav. 


Posebni gosti večerašnje svečanosti bili su naš proslavljeni vaterpolist Samir Barač te nogometaši Rijeke Joao Escoval i Momčilo Raspopović, ali najviše pažnje okupljenih izazvao je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.


“Kastav daje osobito vitalne ljude, pametne sportaše. Ja vam čestitam i smatram da morate biti ponosni što ste iz Kastva. Impresioniran sam i svakome ću pričati što sam vidio u Kastvu”, poručio je popularni Ćiro. 


Večerašnju je svečanost nastupom uveličao D'Beni band, a što znaju i mogu pokazale su talentirane članice Plesnog studia Gym Dance.