Kastav 2. prosinac 2023. Visit Kastav/Ri Prsten

Advent u Kastvu ovog prosinca donosi za svakoga ponešto

Advent u Kastvu ovog prosinca donosi za svakoga ponešto
Koncerti, radionice, predstave, šetnje šumom i zabave uz živu glazbu obilježit će prosinac u Kastvu, a kruna svega bit će “Zadnje polne va Kastve! na kojem ove godine nastupaju Mauro Staraj, Daniel Beni, Reaktiva bend, Kožne jakne i Sakraboyski bend.

Lampice se polako pale, a na blagdan Svetog Nikole mali vrtićari će okititi bor na Trgu istarske vile. Tog dana održat će se prvi od četiri planirana after job partyja (6.12., 15.12, 22.12. i 29.12.). Led probijaju Trio Bajsi na Trgu Lokvina uz domaću hranu i dobru kapljicu u režiji ekipe iz restorana Kukuriku. Preostala tri after job partyja uključivat će živu muziku Tria Kumpanjoni, Tria Bajsi i Sakraboyski benda koji će obilaziti kastavske kafiće Kastav Pub, Loža, Art i Guitar caffe.

Od koncerata valja spomenuti adventski koncert Glazbenog društva Spinčići na Trgu Matka Laginje u subotu 9. prosinca i njihov Novoletnji koncert uz goste večeri: Folklorni ansambl Zora, u Boćarskom domu “Slavko Stanić” u utorak 26. prosinca. Dan ranije, na blagdan Božića, Spinčićeva muzika sudjelovat će na svetoj misi u crkvi Sv. Jelene Križarice u 11 sati. U subotu 16. prosinca u Gradskoj loži koncert će održati komorni sastavi, orkestra i zbora Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi "Milan Brozović" Kastav.

Prosinac je pravi mjesec za dječju radost pa je veliki dio programa usmjeren upravo najmlađima. U subotu 9. prosinca održat će se Božićni sajam Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u Gradskoj loži. Istog dana i na istom mjestu održava se Dječja radionica Kutak mašte - Patuljci u akciji. U utorak i srijedu, 12. i 13. prosinca, u Boćarskom domu planirane su predstave za vrtićku djecu u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, a potom podjela darova i slikanje s Djedom Mrazom.

U nedjelju 17. prosinca krenite s mališanima u Zagonetnu šetnju šumom - poučna šetnja za djecu uz animatore, pitalice i nagrade. Istog dana održava se i svečana Božićna produkcija Plesnog kluba Gym Dance s predstavom "U čarobnoj potrazi za izgubljenim vilenjacima", u sportskoj dvorani "Matija Katalinić".

Dječji programi završavaju tradicionalnim ispraćajem Djeda Mraz na Crekvini, 28. prosinca, uz kočiju, vilenjake, fotografiranje s Djedicom, oproštajnu priču i odlazak sa Žudike.

Da bi ostali fit i tijekom najsvečanijeg mjeseca brinu se naši sportaši pa će u subotu 16. prosinca krenuti Adventski trail “Tri kastafska vrha”. U petak 22. prosinca na šetnju šumom možete krenuti svi uz feraliće i Radovana Brnelića. O zdravlju se brine i ponuda na adventskom izdanju Zelenog Kastva, u subotu 23. prosinca, a valja još i spomenuti Art&wine radionicu u Caffe baru Loža, 8. prosinca i Jedi zdravo - Stay Fit radionica gingerbread kolačića – Škola stranih jezika Kastav Euroway  u subotu 9. prosinca.

Pozivamo sve građane Kastva da nam se pridruže na sam Badnjak ispod Gradske lože na tradicionalnu podjelu bakalara uz Trio Vox. A Kastavce i sve one koji vole Kastav i naše najbolje Zadnje polne va Kastve pozivamo u nedjelju, 31. prosinca, od 10 do 15 sati.