Kastav 2. lipanj 2018.

Aktivna kastavska subota u Lozi i Lužini

Aktivna kastavska subota u Lozi i Lužini
Pedesetak biciklista danas je uživalo u predivnim kastavskim šumama, u sklopu 3. biciklijade- “Z bicikletun po Loze i Lužine”. Kastavska biciklijada održava se u sklopu 55. Kastavskih sportskih igara, kao dio proslave Dana Grada Kastva.

Na kastavskoj Fortici jutros se okupilo pedesetak zaljubljenika u prirodu i rekreaciju na dva kotača. U sklopu 3. izdanja biciklijade- “Z bicikletun po Loze i Lužine” krenuli su u obilazak kastavskih šuma- Loze i Lužine. Kako kastavska biciklijada ima hvalevrijedan edukativni predznak sudionici su šumske ljepote ''grada na brege’' upoznali uz pomoć licenciranih vodiča.

Šumskim putovima su na dva kotača danas mogli svi uzrasti jer su organizatori pripremili dvije rute. Iskusniji su od Kastva do Breze odvozili 18 kilometara dugu rutu u trajanju od dva i pol sata, dok su oni manje iskusni u društvu najmlađih prošli šest kilometara dug put do lovačke kućice Zvirić i natrag.

3. kastavsku biciklijada “Z bicikletun po Loze i Lužine”, koju organizira Turistička zajednica Grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Kastav'' i Lovačkim društvom ''Lisjak'' Kastav, održana je kao dio 55. Kastavskih sportskih igara, u sklopu obilježavanja Dana grada Kastva.
 
43. Kastafski kros i 14. Memorijalna utrka “Zehrid Kadrić- Zeko”

Biciklisti su danas u kastavskim šumama Lozi i Lužini imali društvo sedamdesetak trkača. Naime, u organizaciji SRK “Rika” Kastav danas je održan 43. Kastafski kros te 14. Memorijalna utrka “Zehrid Kadrić- Zeko”.

Sudionici su, baš kao i biciklisti, na raspolaganju imali dvije rute, glavnu, dugu 13.5  te rekreativnu, dugu 8 kilometara, a održana je i utrka školaraca.