Kastav 2. srpanj 2019.

Američka delegacija posjetila Grad Kastav

Američka delegacija posjetila Grad Kastav
U sklopu programa Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država "MeetUS- Upoznajte nas", Grad Kastav posjetile su voditeljica Ureda za političku i ekonomsku suradnju Nicole Warrin i voditeljica Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva, Marija Cvetnić Kopljar. 

Naime, riječ je o programu u kojem timovi zaposlenika američkog Veleposlanstva obilaze hrvatske gradove i općine kako bi se predstavili i na licu mjesta dobili saznanja o mogućoj suradnji s Veleposlanstvom. Delegaciju je primio gradonačelnik Matej Mostarac sa suradnicima, ravnateljicom Dječjeg vrtića "Vladimir Nazor" Kastav, Helenom Ninković Budimlija i voditeljom ureda Turističke zajednice Grada Kastva, Sašom Brusićem.


Nakon što su kratko obišli Kastva i pogledali promotivni film grada, gosti iz Veleposlanstva ostali su zadivljeni gradom, projektima, manifestacijama, a pogotovo činjenicom da Kastav ima spremne ideje za suradnju s američkim Veleposlanstvom. Prije svega riječ je o Jerry Ricks Blues Festivalu, posvećenom velikanu bluesa Jerryju Ricksu, Amerikancu koji je zavolio Kastav, kraće vrijeme živio u njemu i tu preminuo. 

Rad kastavskog vrtića i činjenica da se djeca od najranije dobi uče engleskom jeziku i uključuju u međunarodne projekte, također su naišli na oduševljenje, pa je predloženo da Grad Kastav uz njihovu pomoć nađe slične gradove i ustanove u SAD- u s kojima može intenzivirati suradnju na područjima kulture i predškolskog odgoja.