Kastav 23. lipanj 2016.

Antonio Krištofić slavio na Crekvini

Antonio Krištofić slavio na Crekvini
Pjesma “Habibi” i Antonio Krištofić dobili su najviše glasova kastavske publike na 4. festivalskoj večeri ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera. Drugo mjesto osvojio je Mauro Staraj s pjesmom “Jubav najveća”, a treće Joso Butorac i njegova “Ružica”.

Nakon Rijeke, Opatije i Punta glazbena se karavana popela u “Grad na brege”, gdje je mikovce, četvrte festivalske večeri, dočekao jedinstveni ambijent impozantne kastavske Crekvine.

MIK i Kastav vole se javno. Putujući je festival u Kastav stigao 15 put, a ljubazni su ga domaćini ponovno dočekali raširenih ruku. “Odbor za doček” predvodilo je Glazbeno društvo Spinčići, a organizatori su pripremili i domaću zakusku, kroštule, fritule i medicu. No, bilo je to tek “predjelo”. U Vikotovoj bačvariji mikovce su čekala kastavska vina, kuhana šunka i sir. 

Sudionici festivala na gostoprimstvo su uzvratili najbolje što znaju. Na obnovljenoj su Crkevini izveli 18 novih pjesama, a prepuno gledalište svaku je izvedbu nagradilo velikim pljeskom.

Kastavska je publika najviše svojih glasova, čak 150, dala Antoniju Krištofiću i pjesmi “Habibi”. “Jubav najveća” Maura Staraja dobila je 137, a “Ružica” Jose Butorca 110 kastavskih glasova. 

Pohvaliti svakako treba i “ubojit” voditeljski tandem Battifiaca/Ferlin, koji je, u svom stilu, publiku zabavljao između pjesama. 

Veliko finale ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera je petak u Umagu, a u posljednji “krug” neizvjesne utrke s prve pozicije ulazi Joso Butorac, koji u ukupnom poretku ima 85 bodova. Slijede ga Antonio Krištofić (82) i Mauro Staraj (72).