Kastav 10. listopad 2020.

Atraktivna šetnja u Kastav privukla stotinjak sudionika

Atraktivna šetnja u Kastav privukla stotinjak sudionika
Stotinjak sudionika s kastavske je Fortice, pod vodstvom licenciranog vodiča Radoslava Brnelića, jutros krenuo u novu šetnju atraktivnim šumskim stazama i šetnicama. 

Novo izdanje “Šetnje po Kastavštine”, u organizaciji Turističke zajednice Grada Kastva, na Fortici je još jednom okupilo brojne sudionike. Njih stotinjak je, pod vodstvom licenciranog vodiča Radoslava Brnelića, prošetalo je novom rutom.


“Ovog puta prolazimo kastavskom Kalvarijom do crkvice sv. Viktora. To je jedan bitan toponim za Kastav, a relativno je nepoznat. Nastavljamo starom cestom prema Škrljima i Bezjacima do lokve Kapitovac, koja je bila jako značajna za vodoopskrbu našeg kraja. Nakon toga kroz selo Milohni vraćamo se prema Kastvu”, najavio je Brnelić.


“Drago nam je da su ovakva događanja prepoznata kao zanimljiv način provođenja vikenda u prirodi. S obzirom na veliki interes nastavit ćemo organizirati šetnje našom Kastavštinom, koja uistinu obiluje atraktivnim stazama i atrakcijama”, zaključuje Saša Brusić, voditelj Turističkog ureda TZG Kastva.