Kastav 26. prosinac 2019.

Atraktivne svjetlosne instalacije zabavljaju goste u Kastvu

Atraktivne svjetlosne instalacije zabavljaju goste u Kastvu
Kastavski “Advent s najljepšim pogledom" po mnogočemu je specifičan. Neke od posebnosti, koje ove godine privlače goste u grad na brege, svakako su zabavne svjetlosne instalacije Visualia festivala. 

U vrijeme kada svi gradovi svijetle Kastav, zahvaljujući suradnji s Visualia festivalom, ipak svijetli na poseban način. Instalacije, igre i projekcije, diljem stare gradske jezgre i ovog prosinca najviše vesele najmlađe.


Pod ložom je tako velika “razglednica” pa se posjetitelji, uz niz projekcija, mogu fotografirati u različitim okruženjima. Tu je i interaktivna igrica u kojoj igrači pokretima noge “hrane” sobove grudama snijega. 


Na Crekvini je stablo koje na zagrljaje odgovara porukama, a tu je i tobogan koji mijenja boje, kao i velike LED kugle, a posebno je atraktivna velika projekcija na zidinama Crekvine, osmišljena baš za Kastav.   


Pod Voltun je instalacija pahuljice koja mijenja boje i oblike, a u instalacije željeznih kućica ispred Crekvine postavljena je posebna senzorna rasvjeta pa iste mijenjaju boje kada posjetitelji prolaze pokraj njih.