Kastav 18. rujan 2019.

Bela nedeja donosi bogat program i brojna iznenađenja

Bela nedeja donosi bogat program i brojna iznenađenja
Sve je spremno za “najveći kastafski blagdan”- Belu nedeju, koja posjetiteljima i ove godine, od 5. do 7. listopada, donosi bogat program i brojna iznenađenja. 

Kastav je grad koji je poseban u doista puno stvari, a ono što s ponosom uvijek ističe je i Bela nedeja, najveća gradska fešta s tradicijom dužom od 600 godina. Manifestacija je to koja slavi mlado vino, ali je I puno više od toga, što zna svatko tko je barem jednom prošetao kastavskim ulicama prvog vikenda u listopadu. Svake godine Bela nedeja privuče desetke tisuća posjetitelja svih generacija koji ispune gradske ulice i trgove dobrim raspoloženjem i uživanjem u onom što im je organizator Grad Kastav priredio. 


Bela nedeja je živo tkivo koje svako godine posjetiteljima nudi nove sadržaje, pa će tako biti i ove. Od 5. do 7. listopada organizator priprema još bogatiji i raznovrsniji program s brojnim novostima i s pravom se nada još jednom izuzetno uspješnom izdanju ove znane manifestacije. 

Brojni su noviteti pripremljeni za ovoljetnu Belu nedeju koja je već prošle godine doživjela, na zadovoljstvo svih, nove lokacije održavanja programa i nove sadržaje (od novog središta koncertne i ugostiteljske ponude na Crekvini, preko novog gastro i eno centra na Lokvini, pa do nastupa uličnih zabavljača, performera, te glazbenika brojnih glazbenih izričaja). 


I ove će godine svoj prostor u glazbenom programu eventa pronaći rockeri, akustičari, etno glazbenici, a svakako neće nedostajati tradicionalnih nastupa klapa, KUD- ova, pop i zabavnih bandova, limene glazbe, plesat će se legendarna potresujka uz zvuke harmonike... Kao posebnu novost svakako treba naglasiti i dječji kutak koji će na Lokvini najmlađima ponuditi zabavu kroz različite igre i sadržaje pa će tako i najmlađi doživjeti "svoju Belu nedeju" i tako još bolje upoznati tradiciju ovog kraja.


Naravno, osim uživanja u velikoj ponudi ića i pića na brojnim štandovima ugostitelja, posjetitelji će moći posjetiti brojne izložbe, od one u speleogaleriji, tradicionalne izložbe vina udruge Belica, pa do slikarskih ateljea i muzeja, a po prvi put će moći pogledati i netom otvorenu "Kuću Belice". Ulaz je besplatan na sve programe, a uživanje je zajamčeno.

Program ovogodišnjeg izdanja Bele nedeje pogledajte OVDJE, a o detaljima bogate ponude manifestacije i sadržajima koji će biti iznenađenje informirat ćemo vas uskoro.