Kastav 23. rujan 2022. Grad Kastav, foto: Ri Prsten

“Bela nedeja” ove godine napokon u punom sjaju

“Bela nedeja” ove godine napokon u punom sjaju
Najveći kastafski blagdan- “Bela nedeja” ove će se godine napokon održati u punom sjaju i to od 1. do 3. listopada. 

Pripreme se privode kraju i ulazimo u zadnji tjedan kada počinje odbrojavanje do početka manifestacije koju jedva čekaju svi od 7 do 77. 

Tradicija sajma u čast jeseni i mladom vinu seže barem u 1.400 godinu kada se Bela nedeja prvi puta spominje. “Vavek nova štorija” oduševit će i ove godine jer je trodnevni program složen s puno ljubavi i pažnje kako bi zadovoljio i najizbirljivija nepca i uha. Iznenađenja ima u novim lokacijama, ponudi, izlagačima i izvođačima, no najvažnije je da ta tri dana Kastav živi punim plućima od jutra do mraka. 


Odlična vijest stiže i od kastavskih vinara i vinogradara koji su imali rekordnu berbu pa će posjetitelji u Kastvu kušati sjajnu mladu belicu. Uz nju, na Crekvini i Lokvini prezentirat će se dvadesetak vinara okupljenih u “Vina Kvarnera” te vina desetak poznatih hrvatskih vinara. Odličnu gastronomsku ponudu Bele nedeje ove će godine osvježiti sasvim nova priča, u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun- kastavski gastro kantun.

Belu nedeju svi imaju u dječjim sjećanjima po lunaparku i ponudi sa štandovima pa će klinci imati zabavu na čak tri lokacije i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile. 


Sajamski dio bit će raznolik i bogat, od ponude OPG- ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće. do “petešića kemu se vrit puše”.

I za kraj ostaje zabavni program koji je toliko sadržajan da ga je teško sažeti u par riječi ali pokušajmo: dvije pozornice, tridesetak izvođača, ulični zabavljači, škola potresujke, izložbe… Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi, mnogi drugi.