Kastav 23. rujan 2020.

Bela nedeja ove godine uz trodnevni reducirani program

Bela nedeja ove godine uz trodnevni reducirani program
Ovogodišnja Bela nedeja obilježit će se na simboličan način trodnevnim reduciranim programom pod epidemiološkim uvjetima. 

Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini već desetljećima, no ponuda i program će tih dana biti drugačiji nego svih proteklih godina bez večernjih događanja i koncerata. 

Grad Kastav odlučio se na dnevni program koji će trajati od 10 ujutro do 21 sat, a ponuda štandova bit će znatno skromnija nego inače. Za ugostiteljski dio pobrinut će se kastavski ugostitelji.


Kako bi se šetnja gradom maksimalno prilagodila epidemiološkim uvjetima, dolazak na Belu nedeju i odlazak organiziran je odvojenim putem kao i kretanje starom jezgrom. Sajmeni dio ponude organizirat će se od Trga sv. Lucije prema gore uz propisani razmak između štandova. 

Punktovi na kojima će biti ugostiteljska ponuda su Belveder, Fortica, Trg Matka Laginje, Lokvina i Crekvina. Svi ugostitelji će imati barske stolove i klupe tako da se izbjegne gužva na šankovima. 

Iznimna želja Grada Kastva je da se ne prekine duga tradicija u organizaciji ovog najvećeg kastafskog blagdana. I kako kažu da je ona “vavek nova štorija”, ovogodišnja Bela nedeja sigurno neće biti najbolja fešta u našem kraju ali će ipak biti osmišljena s puno emocija i odgovornosti. 


“Po prvi puta nećemo vas pozvati s- Bela nedeja, beli dan homo doma na samanj, na samanj, va Kastav, nego svima zaželjeti bolju godinu. Oni koji žele, znaju da će tih dana u Kastvu moći nazdraviti s čašom mladog ili starog- da se užanca ne zatare”, poručuju iz Kastva.

Bela nedeja 2020. odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, a organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva.