Kastav 2. listopad 2017.

"Beli pundejak" u znaku najmlađih Kastavaca

"Beli pundejak" u znaku najmlađih Kastavaca
Oko 50 tisuća posjetitelja jučer je “hodočastilo” kastavskoj “Beloj nedeji”. Mnogi će u Kastav i danas, a “Beli pundejak” tradicionalno je rezerviran i za najmlađe. Na Lokvini je jutros otvoren “Mići samanj”, a mališani su uživali i u predstavi za djecu. Dodijeljene su i nagrade za najljepše okućnice i balkone. 
 
Sunce se ove godine “nasmiješilo” najvećem kastavskom blagdanu. Ne čudi stoga što je Kastav jučer bio pretijesan. Na “Belu nedeju” u grad je stiglo oko 50 tisuća posjetitelja, a ukupna brojka, kroz četiri dana, trebala bi se popeti do čak 90 tisuća posjetitelja. 
 
U Kastvu su danas na svoje došli najmlađi. “Beli pundejak” su otvorili polaznici kastavskih dječjih vrtića, koji su na Lokvini, uz pomoć teta, organizirali “Mići samanj”. Za mališane je potom održana predstava “Tony i prijatelji”.
 
Najljepše okućnice, balkoni i prozori…
 
Danas su dodijeljena priznanja i nagrade za najljepše uređenu okućnicu, prozor i balkon, u sklopu ekološko- edukativne akcije “Volim Hrvatsku, volin Kastav”. 
 
Nagrada za najljepše uređenu okućnicu dodijeljena je Elizabeti Memagić. Obitelj Jelušić osvojila je priznanje za najljepše uređeni balkon, a Bori Stojinoviću uručena je nagrada za najljepše uređenu okućnicu u kategoriji iznajmljivača.
 
Posebna priznanja dodijeljena su Art Caffeu, Guitar Caffeu i Pizzeriji Rustica za iznimno uređen i održavan okoliš objekta.
 
Spomenuti svakako treba i tradicionalni prijem u kastavskoj Gradskoj vijećnici, na kojem su se okupili brojni suradnici i prijatelji Grada Kastva.
 
“Night Express”, “Zastoj band”, “Ausswinki Muzikanti”
 
U poslijepodnevnim satima na Lokvini su nastupili “Trio in between” i Klapa Kamik, a veselo će u Kastvu biti i večeras, kada će na Lokvini posjetitelje zabavljati “Night Express”, dok su za feštu na Trgu Matka Laginje zaduženi “Zastoj band” i “Ausswinki Muzikanti”.