Kastav 30. srpanj 2021.

Blues groznica će danas i sutra tresti Kastav

Blues groznica će danas i sutra tresti Kastav
Kastavsko finale ovogodišnjeg “Jerry Ricks Blues Festivala” večeras otvaraju Sarah & The Romans, slovenski Blues Experience i Atomsko sklonište, a festival će sutra zatvoriti The Dudes, talijanski The Cyborgs te Goran Bare i Majke. 

“Jerry Ricks Blues Festival 2021.”, nakon Mošćeničke Drage, Brseča, Lovrana, Opatije, Klane i Matulja, večeras, 30. srpnja, stiže u Kastav, na veliko dvodnevno finale. 


Od 20 sati na Crekvini nastupaju riječki bend Sarah & The Romans, nakon kojih slijedi slovenski Blues Experience, dok će prvu kastavsku večer kraju privesti dugovječno Atomsko sklonište. 

Sarah & The Romans

Sarah & The Romans je riječki band čiji se glazbeni izričaj temelji na više stilova; od bluesa, country-ja, bluegrassa i rock'n'rolla do koračnica, polke i valcera.

Blues Experience

Blues Experience je nastao temeljem suradnje nekih od najznačajnijih slovenskih blues i jazz glazbenika koji dijele ljubav prema bluesu. Marko Črnčec je svjetski poznati jazz pijanist sa stalnom boravišnom adresom u New Yorku, Igor Leonardi i Tadej Kampl su svestrani glazbenici koji su sudjelovali u brojnim međunarodnim projektima, Julian Erič na gitari i Zlatko Đogič na bubnjevima  već su oduševili kastavsku publiku nastupajući s Wacky Blues Professors koji su letvicu podigli visoko pa se i od Blues Experiencea očekuje odličan nastup.   

Atomsko sklonište

Jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih bandova koji se je u prošloj državi uspio profilirati u sam vrh ondašnje scene još uvijek krstari glazbenim vodama predvođeni jedinim preostalim originalnim članom, legendarnim Brunom Langerom.   Band je osnovan daleke 1976. godine od kada bilježe nebrojene nastupe po cijeloj Jugoslaviji , a osim domaće diskografije ostvaruju iskorak i na američkom tržištu objavivši albume na engleskom jeziku  pri čemu skladba Chinese Bike  ulazi na američku listu Top 100.  
 

Posljednju večer “Jerry Ricks Blues Festival 2021.” sutra će, također od 20 sati, na Crekvini otvoriti riječki duo “The Dudes”, nakon kojih slijedi nastup talijanskog benda The Cyborgs, a točku na “i” stavit će Goran Bare i Majke.