Kastav 1. lipanj 2016.

Bogat program proslave Dana Grada Kastva

Bogat program proslave Dana Grada Kastva
Tridesetak događanja i nekoliko stotina sudionika obilježit će ovogodišnju proslavu Dana Grada Kastva. U bogatom će programu, koji traje sve do 10. lipnja, svatko pronaći nešto za sebe.

Bogat program proslave Dana Grada Kastva, koji je protekla dva dana započeo priredbom Društva sportske rekreacije Gym dance, akcijama Crvenog križa i predstavom “The Pirate ship” Try Teatra, nastavlja se danas svečanim otvaranjem 53. Kastavskih sportskih igara ispred Školske sportske dvorane. 

“Kastavske sportske igre imaju veliki utjecaj na razvoj sporta i zdravog načina življenja ljudi ovog kraja. Generacije su ovdje započinjale svoj sportski put. Igre obuhvaćaju dvanaest sportova i natjecanja. Oko dvije i pol tisuće ljudi, sudionika i gledatelja, uključeno je u Kastavske sportske igre,” rekao je David Burburan iz Grada Kastva.
 
Vatrogasna akcija u srcu Kastva

Sutra se, mjerenjem šećera i tlaka u Rubešima, nastavljaju akcije Crvenog križa. Atraktivno će biti na Fortici i Trgu Matka Laginje gdje će DVD Kastav i JVP Grada Rijeke održati vatrogasnu vježbu. U večernjim satima Muzejska zbirka Kastavštine obilježava 35. rođendan, a održat će se i Tea Workshop.

Petak je u Šporovoj jami na rasporedu priredba OŠ Milan Brozović, dok je subota rezervirana za Sportske susrete umirovljenika, Kastavsku biciklijadu i predstavu Cinco i Marinko, Amaterskog kazališta Ranko Marinković.
 
Humanitarni koncert finale Dječjeg dana

Nedjelju će na svoje doći najmlađi Kastavci. U sklopu Dječjeg dana održat će se Mića slikarska delavnica, kreativno zabavne radionice i aktivnosti, misa za mlade, predstavljanje slikovnice Malin, predstava za djecu Pra priče i Humanitarni koncert Od djece djeci.

“Nastupit će dva vrlo kvalitetna kastavska benda, D’Beni band i Supercover te DJ Simon. Dolazi nam i Ivan Dečak iz grupe Vatra koji će na kraju manifestacije podignuti atmosferu. Za gastro ponudu pobrinut će se finalisti kulinarskog showa 3,2,1 Kuhaj, Doris Vlah i Luka Dančulović, koji će kuhati kastavski rižoto, a Udruga Belica donirat će vino,” najavio je organizator Andy Cech.
 
Godina realizacije velikih projekata

Na sam Dan Grada Kastva, ponedjeljak (06.06), uz polaganja vijenaca i svetu misu, na Trgu Matka Laginje promenadni koncert Spinčićeve muzike bit će uvod u svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Kastva. 

“U Kastvu ima puno razloga za zadovoljstvo. Ovo je godina velike realizacije. Brojni planovi postaju stvarnost. Završava se rekonstrukcija školskog objekta, izgradnja novih jaslica je u tijeku i trebala bi biti gotova za sljedeću školsku godinu, uskoro kreće završna faza izgradnje ceste 233 i spajanje ove vrlo značajne prometnice na rotor Belići, gradsko groblje je u izgradnji, završena je velika faza vezana za vodoopskrbu i odvodnju, infrastrukturno dobro napredujemo i mislim da naši građani svakodnevno mogu osjetiti poboljšanje standarda u što ulažemo velike napore i značajna financijska sredstva. Nezaposlenost je niža od 6%, Kastav je u samom vrhu, na nacionalnoj razini, po brizi za svoje građane. U Kastvu se ozbiljno radi i možemo biti ponosni,” naglasio je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović. 
 
Jantolek i Pavić za kraj

Program proslave nastavit će se u srijedu (08.06.) priredbom Dječjeg vrtića Vladimir Nazor i Kastav Summer Jazz Festivalom. Dan kasnije na Lokvini će svoju priredbu imati Dječji vrtić Vladimir Nazor- Mavrica. Otvorenjem izložbe Saše Jantoleka i Željana Pavića u Trojici, petak (10.06), završit će ovogodišnji program proslave Dana Grada Kastva.

Detaljan program proslave Dana Grada Kastva pogledajte u našoj galeriji.