Kastav 19. prosinac 2015.

Božić stigao u Kastav

Božić stigao u Kastav
Kastav su u božićno ruho zagrnuli najmlađi, koji su, na Trgu Matka Laginje, okitili veliku jelku, dok je Pod Ložun trajao Humanitarni božićni sajam.   

Lijepom, gotovo proljetnom, vremenu koje prkosi božićnom ugođaju, doskočili su mali Kastavci. Mališani su, u pratnji roditelja, od kuće donijeli ukrase te u samom srcu grada okitili veliko božićno drvce.

No, jelka ispred Lože bila je tek naznaka da je Božić stigao u grad. Na desetak štandova Pod Ložun su se prodavali ukrasi, u sklopu tradicionalnog humanitarnog božićnog sajma, također u režiji najmlađih Kastavaca. Naime, šarolike su božićne ukrase, uz pomoć odgajatelja i roditelja, izradili polaznici Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. 

Kupnjom ukrasa, koji su se prodavali po simboličnim cijenama, Kastavci su pokazali svoju humanost, a sva prikupljena sredstva bit će donirana u humanitarne svrhe.

U “pomoć” Dječjem vrtiću Vladimir Nazor priskočili su Turistička zajednica Grada Kastva i Grad Kastav, a svoj doprinos ove je godine dao i Dječji vrtić “Poneštrica”.

Značajan doprinos dali su brojni kastavski ugostitelji, koji su donirali hranu i piće. Bonovi za konzumaciju prodavali su se za skromnih 10 kuna.