Kastav 19. prosinac 2014.

Božićni Kastav

Božićni Kastav
Kastav spreman čeka Božić. U bogatom programu, koji se proteže kroz čitav prosinac, na red je došao i Mali božićni sajam. Gradsku je ložu, na tri dana, posudilo dvadesetak izlagača, koji će Kastavcima i njihovim gostima, od danas do nedjelje, predstaviti svoje proizvode. Sudeći po ponudi, na Kastvu će narednih dana svatko pronaći nešto za sebe.

“Na sajmu imamo gastro dio, umjetnički dio te prigodne poklone. Predstavit će nam se proizvođači meda, gosti iz Delnica donijeli su suhomesnate proizvode, prehrambene proizvode donijeli su i gosti iz Voloskog, iz Matulja imamo prigodne aranžmane i ukrase, s Hreljina proizvode od drva, a tu su i proizvodi od kože te knjige. Svoje će radove predstaviti i kastavski umjetnici,“ rekla je Morana Knez iz Udruge Vita- art.

Dok je Gradska loža rezervirana za izlagače, ispred lože, na Trgu Matka Laginje, za božićnu će atmosferu biti zaduženi gosti. Sajam su danas pjesmom otvorili učenici Osnovne Waldorfske škole iz Rijeke te učenici prvog razreda Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva.

Pjesmu će sutra zamijeniti slike. Naime, u caffe baru Loža otvora se izložba talijanskog slikara Renza Pagotta, iz prijateljske Gradisce d’Isonzo. Izložba će biti otvorena sve do 1. siječnja sljedeće godine. 

Mali božićni sajam u nedjelju će zatvoriti čakavska pjesnikinja Marina Česen iz Opatije. 

Sajam, koji organizira udruga Vita-art, uz pomoć Grada Kastva i TZ grada Kastva, otvoren je od 10 sati ujutro do 19 sati navečer.

Iako je ovo tek drugi Mali božićni sajam na Kastvu organizatori se nadaju da će postati tradicionalan.