Kastav 5. veljača 2024. Izvor: Grad Kastav

Brejker Filip Vinceljek izabran za Kastavca 2023. godine

Brejker Filip Vinceljek izabran za Kastavca 2023. godine
Filip Vinceljek prvak Hrvatske u breakdanceu u kategoriji starije mladeži izabran je za Kastavca 2023. godine. Od ukupno 1.604 pristigla glasa, Filip je osvojio 520 glasova ili 32,42%.

Filip je bio proglašen Kastavcem mjeseca srpnja. Već osam godina svoje slobodno vrijeme posvećuje usavršavanju u plesu. Od početka plesne priče član je škole Flash Dance Unit, a pod vodstvom trenera Marija Konjarevića, Filip je vidno napredovao te osvojio brojna priznanja i nagrade. Član je i Hrvatske reprezentacije breakedancea.

“Od kada sam krenuo breakdance mi je bio sport koji mi vodi život. Obožavam plesati i postao mi je način života. Za breakdance sam se rano zainteresirao, gledao sam na YouTubeu kako pravi breakeri to rade, gledao sam te njihove vratolomije i od vrtića molio mamu da me upiše, trenirati sam počeo u trećem razredu osnovne škole i to mi je promijenilo život i probudilo kreativnost u meni”, kaže Filip Vinceljek i dodaje da mu je najbolji osjećaj kada na natjecanju uspije napraviti nešto što niti sam nije znao da može, odnosno kada se dogodi taj jedan klik i adrenalin te ponese u neke druge dimenzije.
 

“Nisam imao nikakvih prepreka, nije bilo nikoga tko me nije podržavao, bio je samo trening, trening i trening. Što bih savjetovao mladim ljudima? Kada jednom krenemo, da ne stanemo. Da nikad ne odustanemo. Svakodnevno trenirati i uživjeti se u ples. To je bit breakdancea”, ističe.

“Filip je zakon klinac. Uživa u tome što radi, ide u srednju školu, jako je talentiran”, rekao je Mario  Konjarević, Filipov trener i kolega iz reprezentacije.