Kastav 7. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Brojni kastavski mališani proplivali na Bazenima Kantrida

Brojni kastavski mališani proplivali na Bazenima Kantrida
Nastavljen je hvalevrijedan projekt “Kastav pliva”, u sklopu kojeg je na bazenima Kantrida proteklog tjedna proplivalo stotinjak kastavskih mališana.

Veselo je proteklog tjedna bilo na Bazenima Kantrida gdje je nastavljen hvalevrijedan projekt- “Kastav pliva”, što ga zajedničkim snagama organiziraju Grad Kastav, Riječki sportski savez i Osnovna škola Milan Brozović Kastav.


Najmlađi Kastavci nakon lanjske su prisilne pauze jedva dočekali povratak u bazene. Sa stotinjak učenika četvrtih razreda, kroz deset je sati, radilo šestero instruktora. Mališani su nakon početnih testiranja razvrstani u grupe, a ovisno o rezultatima tjedan su proveli učeći osnove plivanja ili usavršavajući znanje. 


Osnovnoškolcima su prezentirani različiti vodeni sportovi kojima se mogu baviti na Bazenima Kantrida. Učili su i o spašavanju u vodi, a još ih čeka online edukacija spašavanja od strane Crvenog križa.


“Izuzetna je suradnja Grada Kastva i Riječkog sportskog saveza. Već dugi niz godina povjeravaju nam manifestaciju Kastav pliva na čemu smo im zahvalni. Škola plivanja jako dobro funkcionira, roditelji surađuju, instruktori zaslužuju sve pohvale, a posebno djeca koja su uživala i pokazala veliku kulturu ponašanja u sportskoj ustanovi”, istaknula je voditeljica projekta Katarina Jusup Dodig, poručivši kako se nada da će se u budućnosti Kastav pliva održavati na kastavskom bazenu.