Kastav 2. lipanj 2019.

Brojni mališani u Kastvu proveli dan za pamćenje

Brojni mališani u Kastvu proveli dan za pamćenje

Stara gradska jezgra danas je bila rezervirana za mlade umjetnike. Uz Miću slikarsku delavnicu, u sklopu Dječjeg dana Grada Kastva, održane su i kreativne radionice te poučna predstava za najmlađe. 

Veselo je danas bilo u Kastvu, gdje je održan tradicionalni Dječji dan. Stotinjak mališana imalo je u čemu uživati. Naime, u jutarnjim je satima počela 17. Mića slikarska delavnica, na kojoj su mali umjetnici, u staroj gradskoj jezgri, stvarali svoja remek djela. 

Kreativne i zabavne radionice

U isto su se vrijeme na Fortici održavale kreativne i zabavne radionice za osnovnoškolski i predškolski uzrast, a mališane je posebno razveselio “Gumeni grad”. Dok je žiri pregledavao dječje radove Pod ložun je Kazalište Smješko okupljene razveselilo, ali i educiralo predstavom “Naš zeleni svijet”.

“Jako smo ponosni na ovu manifestaciju, na koju se iz godine u godinu prijavljuje sve više djece. Dječji dan okuplja mališane iz cijele županije. Sedamdesetak djece danas sudjeluje na Mićoj slikarskoj delavnici, a mnogi su došli samo na radionice i predstavu”, rekla je Ivana Cetina iz Društva Naša djeca Kastav.

Neizostavan dio proslave dana Grada

“Grad Kastav program proslave Dana Grada kontinuirano prilagođava svim dobnim skupinama i različitim interesima građana. Tako imamo i programe namijenjene djeci. Dječji dan, koji je posvećen našim najmlađima, neizostavan je dio proslave Dana Grada Kastva”, naglasila je Ema Harej Čargonja iz Grada Kastva. 

Uoči proglašenja najuspješnijih radova i dodjela nagrada Miće slikarske delavnice svoj su doprinos obilježavanju Dječjeg dana, koji se već tradicionalno održava u sklopu proslave Dana Grada Kastva, dale i navijačice DND- a Kastav.