Kastav 17. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Čak 250 trkačica i trkača osvojilo tri kastavska vrha

Čak 250 trkačica i trkača osvojilo tri kastavska vrha
Premijerno izdanje atraktivne utrke “Tri kastafska vrha”, jutros je na Trku Matka Laginje okupilo oko 250 trkačica i trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja

Nova adventska trail utrka- “Tri kastafska vrha” u svom je premijernom izdanju brojne trkačice i trkače privukla u grad na brege. Njih oko 250 jutros je s Trga Matka Laginje krenulo osvojiti Majev, Stanić i Mačkov vrh. 


“Željeli smo napraviti nešto novo. Pripremili smo dvije staze od 21 i 12 kilometara, koje imaju i povijesni karakter jer se vrte po poznatoj Rapalskoj granici. Došli su nam amateri i profesionalci iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a među njima su i izrazito kvalitetni trkači. Utrka je u ovom terminu jer smo željeli napraviti svojevrsni ‘after’ za trkače krajem godine. Glavni je cilj promocija Kastva”, rekao je direktor utrke David Marot. 


Istaknuti svakako treba i kako su “Tri kastafska vrha” prva utrka u organizaciji Atletskog kluba “Rika”. Naime, prije točno mjesec dana Sportsko rekreativni klub primljen je u Hrvatski atletski savez, čime je dobio predznak ‘atletski’.