Kastav 24. kolovoz 2021.

Čakavske šansone 17. će puta odjekivati gradom na brege

Čakavske šansone 17. će puta odjekivati gradom na brege
Kastav će ovog petka biti domaćin “Večeri novih skladbi” 17. “ČAnsonfesta”. Za uvod u veliko finale festivala čakavske šansone pobrinut će se Mario, Irena i njihova “Casabianca” te Igor Brešan s izložbom “Produhovljeni realizam”

Zanimljiv program ovogodišnjeg 17. izdanja “ČAnsonfesta” na današnjoj su konferenciji za medije najavili umjetnički voditelji Festivala Saša Matovina i Sanjin Mandičić. 


“Nažalost ove godine nismo bili u mogućnosti realizirati dodatne programske sadržaje u punom obimu, ali smo ipak napravili mali iskorak u odnosu na prošlu godinu. U galeriji sv. Trojice bit će postavljena likovna izložba galerije Brešan, a ove srijede imamo i reprizu predstave Casabianca Irene Grdinić i Marija Lipovšeka”, najavio je Matovina. 

“Ove godine pristigao je rekordan broj skladbi i bilo je teško odabrati njih 18 koje će biti na festivalu. Imamo i rekordan broj debitanata, a to su Doris Stanić, Radovan Šofranac, Vlatko Filčić i Davor Terzić”, rekao je Mandičić. 


Uz njih na “Večeri novih skladbi”, koja je na rasporedu ovog petka s početkom u 20:30, nastupit će i Duško Jeličić, Emanuela Lazarić i sastav Terra Magica, Nina Fakin, Neven Barac, Karla Pupis, Damir Vrbljanac, Vivien Galletta, “Kožne jakne”, Zemir Delić, Daniel Načinović, Mario Lipovšek Battifiaca, Hrvoje Hegedušić, Karin Kuljanić i Nevia Rigutto. 


“ČAnsonfest uvijek ima jednu posebnu notu, njime se spušta zastor na ljetna događanja u Kastvu. Dakako javlja se jedan žal prema ljetu, ali s druge strane ČAnsonfest, kojeg Grad podržava od početaka, je lijepa točka na i. Festival je to koji već godinama ima nacionalnu prepoznatljivost i vrijednost”, rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

17. “ČAnsonfesom” tradicionalno će završiti “Kastafsko kulturno leto”. Manifestacija bez koje je ljeto u Kastvu nezamislivo u svom je 30. izdanju Kastavcima i njihovim gostima donijela brojna kulturno- zabavna događanja. 


“Jubilarni KKL stigao je pred sam kraj. Iza nas je 27 programa, koji su se odvijali u skladu s epidemiološkim mjerama i mogu reći da smo se iznimno dobro prilagodili kako bi prošli sve prepreke na koje smo naišli. Svi programi su bili dobro posjećeni, bilo je velikih zvijezda poput Massima i Urbana, bogat je bio i dramski program”, zaključila je Martina Rončević, tajnica udruge “Kastafsko kulturno leto”. 

Za kraj spomenimo i kako će se u slučaju lošeg vremena "Večer novih skladbi" s Crekvine preseliti u Sportsku dvoranu Matija Katalinić u Kastvu.