Kastav 27. kolovoz 2019.

ČAnsonfest u 3 dana donosi 5 događanja i 16 novih skladbi

ČAnsonfest u 3 dana donosi 5 događanja i 16 novih skladbi

15. ČAnsonfest kroz tri dana Kastavcima i njihovim gostima donosi bogat kulturno- zabavni program, a u velikom finalu publici će se na Crekvini izvođači predstaviti sa 16 novih skladbi.

Trodnevni program ovogodišnjeg ČAnsonfesta predstavili su umjetnički voditelji Saša Matovina i Sanjin Mandičić, jedan od sudionika Mladen Medak Gaga te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac koji je poručio kako je ČAnsonfest točka na “i” ovogodišnjeg KKL- a, u kojem su uživali brojni posjetitelji, što je potvrdila i predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija. 


Popularni ČAnsonfest započet će u srijedu, 28. kolovoza. U 20 sati u galerijskom prostoru crkvice Sv. Trojica bit će otvorena likovna izložba “Crno- bijelo, u boji” galerije Brešan, u sklopu koje će svoje radove predstaviti dvadesetak autora iz Hrvatske i inozemstva.

Prvi dan ČAnsonfesta završit će ispred Kuće Belice i to predstavom “Kajbare- zaglazbancije i politikancije”, bjelovarskog kantautora i šansonijera Mladena Medaka Gage. 


U četvrtak, 29. kolovoza, u 19:30, će se u kastavskoj gradskoj vijećnici održati okrugli stol “Poezija i šansona”, a sat vremena kasnije ispred Kuće Belice, bit će održana akustična glazbeno- poetska večer. Sudjeluju klape Vinčace, Nevera i Kastav te Rajka Jurdana Šepić i Sven Sušanj.

Veliko finale- “Večer novih skladbi” na rasporedu je u petak, 30. kolovoza, na kastavskoj Crekvini s početkom u 20:30. A nove će skladbe publici predstaviti: Vivien Galleta, Karin Kuljanić, Katja Budimčić, Lado Bartoniček, Mladen Medak Gaga, Martina Majerle, Francesco Squarcia, Damir Vrbljanac, Hrvoje Hegedušić, Gianluca Draguzet, Neven Barac, Zemir Delić, Silvana i Duško Jeličić, Daniel Načinović te sastavi “Kožne jakne” i “Batarele”.