Kastav 31. kolovoz 2019.

Daniel Načinović i njegova macka osvojili publiku u Kastvu

Daniel Načinović i njegova macka osvojili publiku u Kastvu
Kastavska publika je za pobjednika 15. ČAnsonfesta izabrala jedinstvenog Daniela Načinovića i skladbu “Škocila je macka na štol”, a Načinović je proglašen i najboljim kantautorom. Sjajna Vivien Galletta je s pjesmom “Batuda” osvojila žiri, a Martina Majerle je najbolja interpretatorica. 

U predivnoj je večeri sinoć na prepunoj Crekvini uživala kastavska publika. Na “Večer novih skladbi”, posljednjem događanju ovogodišnjeg ČAnsonfesta, izvođači su se okupljenima predstavili sa 16 sjajnih skladbi.  


Kastavska publika na samom je kraju najboljim proglasila neponovljivog Daniela Načinovića, koji je sa skladbom “Škocila je macka na štol” razveselio okupljene i uz najveći pljesak dobio i najviše glasova. 
No, Načinović nije osvojio samo publiku na Crekvini već je dobitnik i nove festivalske nagrade, koju su mu organizatori namijenili najboljem kantautoru. 


Stručni žiri najboljom je ovogodišnjom “čansonom” proglasio skladbu “Batuda”, koju je izvela sjajna Vivien Galletta, dok je najboljom interpretatoricom proglašena Martina Majerle, koja je nastupila s pjesmom “Leja le lej”. 


Upravo je skladba “Leja le lej” osvojila i nagradu za najbolji tekst, koju je preuzela autorica Vjekoslava Jurdana. Nagradu za najbolju zavičajnu šansonu, koju dodjeljuje Radio Bakar, dobile su “Kožne jakne” i skladba “O djevojko crvene kose”, dok je nagradu za najizvođeniju prošlogodišnju skladbu, koju dodjeljuje Radio Istra, dobila pjesma “Pir” Nine Fakin. 


Uz "Vačer novih skladbi", koju je vodila Irena Grdinić, tradicionalno je “spušten zastor” na ovogodišnje, događanjima prepuno, “Kastafsko kulturno leto”.