Kastav 8. ožujak 2015.

Dih Mediterana za Dan žena

Dih Mediterana za Dan žena
Miris maslina i lavande ovih se dana gotovo može osjetiti u kastavskom Guitar caffeu. 

Naime, upravo su maslina i lavanda temeljni motivi radova, koji su izloženi, u sklopu izložbe “Dih Mediterana”, postavljene povodom Međunarodnog dana žena.

Zidove tako krasi 30-ak radova, koji su nastali raznim tehnikama, od ulja na platnu, preko akrila i suhog pastela do akvarela.

Radovi su djelo članova Udruge “Braća Baštijan”, koja je osnovana 2006. godine. Udruga broji oko pedeset članova. Opuštanje i poticanje kreativnosti glavni su ciljevi, a program je prilagođen početnicima. Grupe se sastaju jednom tjedno, tijekom cijele godine. 

Dok 30-ak odraslih članova slika, za mlađe je organizirana likovno- literarna radionica na čakavskom narječju. Cilj je dakako čuvanje našeg “ča”, a što su naučili osnovnoškolci su pokazali na otvorenju izložbe. 

Udruga godišnje organizira 10-ak izložbi, a u kastavskom Guitar Caffeu nije prvi puta. Njihovi radovi na zidovima postali su svojevrsna tradicija uoči Međunarodnog dana žena.

Svi zainteresirani izložbu “Dih Mediterana” razgledati mogu sve do 27. ožujka. Također svi koji žele, odrasli i djeca, mogu se priključiti udruzi.