Kastav 15. travanj 2016.

“Dijalogom” otvorena izložbena sezona u Kastvu

“Dijalogom” otvorena izložbena sezona u Kastvu
Prvom od pet ovogodišnjih izložbi počela je sezona u kastavskoj Galeriji Trojica. Čast da otvore izložbenu sezonu na Lokvini pripala je Željanu Paviću i Mihailu Petkoviću. 

Nastavlja se tako uspješna izložbena tradicija u Kastvu, koja je prošle godine privukla gotovo tri tisuće posjetitelja.

“Ova godina će biti čvrsto vezana uz grad Kastav. Sve izložbe i teme izložbi bit će vezane za velike obljetnice koje slavimo u ovom gradu,” najavio je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović 

A prva izložba u sklopu ovogodišnjeg izložbenog programa Grada Kastva je “Dijalog” Željana Pavića i beogradskog umjetnika Mihaila Petkovića u crkvici sv. Trojice.

“Ovo je nastavak našeg Dijaloga od prije pet mjeseci u Novom Sadu, koji će se nadam se i nastaviti,” rekao je Pavić.

“Ova izložba doprinosi našoj suradnji, ali i suradnji dvaju gradova. Nadam se da ćemo se i u budućnosti tako povezivati, graditi mostove jer je kultura ono što povezuje ljude,” poručio je Petković.

Otvorenje izložbe svojim su nastupom uveličali Valentino i Luka, učenici glazbenog odjela Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva te njihov učitelj gitare Luka Totar.

Pavićeve slike i Petkovićeve metalne skulpture u Trojici će “razgovarati” sve do 6. svibnja. Nakon “Dijaloga” na Lokvini će se, sredinom svibnja, predstaviti Darija Stipanić, pobjednica 13. Vele umjetničke delavnice. Kiparica će izložiti dio skulptura iz ciklusa 4 elementa, točnije onaj koji se odnosi na zemlju.