Kastav 1. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

“Duhi” otvorili Kastafsko kulturno leto prepuno događanja

“Duhi” otvorili Kastafsko kulturno leto prepuno događanja
Kastafsko kulturno leto počelo svečanim podizanjem zastave uz glazbeno- scenski program- “Va duhe duhi”

32. “Kastafsko kulturno leto” sinoć je počelo na Trgu Matka Laginje zabavnim glazbeno- scenskim programom- “Va duhe duhi”, nakon čega se, na oduševljenje okupljenih, ponovno zavijorila festivalska zastava popularnog KKL-a.


“Srpanj i kolovoz i ove će godine biti, po užance, prepuni brojnih kulturno- zabavnih sadržaja. O tome svjedoči 50 različitih programa, koji će se održati kroz 60 dana. Imamo čak 23 glazbena programa, 16 predstava, 4 predstave za djecu, 3 izložbe, imamo i filmsku projekciju te edukativne radionice”, najavio je predsjednik udruge “Kastafsko kulturno leto” Saša Matovina, posebno istaknuvši komediju “Duhi”, u produkciji KKL-a, za koju se traži karta više pa je i prije premijere dobila termin za reprizu. 


“Došli smo do 32. Kastafskog kulturnog leta, a kad nešto traje toliko godina, znači da i vrijedi. KKL ima svoju priču, koju svi volimo i kojoj se iz godine u godinu vraćamo. Veseli me što se Kastafsko kulturno leto vraća svojim korijenima”, poručio je zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, podsjetivši okupljene na bogatu kastavsku povijest i pozvavši ih da i ovog ljeta uživaju u Kastvu.


“Veliko je zadovoljstvo biti u Kastvu, gradu kulture i tradicije koji to pokazuje svih ovih godina. Kastafsko kulturno leto je manifestacija, koja je možda najbolja i najveća u našoj županiji. KKL je sjajna kulturna, ali i turistička ponuda Primorsko- goranske županije”, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, istaknuvši kako je Kastafsko kulturno leto starije i od samog Grada Kastva. 


Otvorenje su pjesmom “ukrasili” muška i ženska klapa Kastav, a druženje se s Trga Matka Laginje preselilo na Lokvinu, gdje je okupljene zabavljao Spart Jazz Trio. "Kastafsko kulturno leto" nastavlja se već večeras uz predstavu “4 Poze sretan svršetak”.