Kastav 24. lipanj 2019.

Festival koji povezuje donosi za svakoga ponešto

Festival koji povezuje donosi za svakoga ponešto
Predstavljen je bogat program 28. Kastafskog kulturnog leta, koje počinje u petak, 28. lipnja i traje sve do kraja kolovoza. Pod motom “festival koji povezuje” KKL donosi bogat dramski, glazbeni, filmski i dječji program.

Svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje ovog petka, 28. kolovoza, počinje 28. izdanje popularnog Kastafskog kulturnog leta. Za uvod u KKL zaduženi su Muška klapa Kastav, nakon čijeg će nastupa uslijediti program iznenađenja uz čakavsku glazbu, prozu i poeziju.


Raznovrstan dramski, glazeni, filmski i dječji program ovogodišnje manifestacije organizatori su prilagodili svim uzrastima, ali i ukusima. Kastavci i njihovi brojni gosti i ove će godine iz programa lakoćom izabrati nešto za sebe.  

“Program donosi za svakoga ponešto. Tu je Festival gitare, na kojem radi Zoran Majstorović, a imamo i čakavski dio programa s tri predstave na čakavskom: Tiramola, Kažin na 365 i Oštija, tako da se vraćamo korijenima KKL- a”, istaknula je Helena Ninković Budimlija, predsjednica udruge Kastafsko kulturno leto.


“U dramskom dijelu imamo sedam predstava, među kojima su i Đurologija i Brodolomke, ali i dvije dječje predstave. U glazbenom dijelu programa između ostalih će nastupati SARS i Nina Badrić. Spomenuti treba i besplatne programe Ritma dvorišta, kao i ovogodišnji novitet- History film festival, a tu su i bogat izložbeni program te radionice”, najavila je Linda Petrović administratorica udruge Kastafsko kulturno leto.

“Kastafsko kulturno leto ide dalje. S takvom dugovječnošću rijetko se koja manifestacija može pohvaliti. KKL je brend Kastva, oko kojeg se vrti cijelo ljeto u gradu. Pod motom festival koji povezuje objedinili smo u KKL- u programe poput Jerry Ricks blues festivala s Anom Popović i tradicionalnog ČAnsonfesta”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


Ulaznice se mogu kupiti u Festivalskom uredu u Kastvu, kod Voltice, koji je otvoren svakim radnim danom i na dan održavanja programa od 13:00 do 21:00, a ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima u Rijeci (Dallas Records, Foto Revija, Caffe bar Nad Urom, Croatia Records), Matuljima (New Sound) te na mojekarte.hr. Sve informacije o ulaznicama i programima mogu se pronaći na web stranici kkl.hr te na Facebook stranici festivala.

Detaljan program i satnicu 28. Kastafskog kulturnog leta pogledajte OVDJE