Kastav 8. listopad 2020.

Film “Južni vetar 2” sutra se snima u Kastvu

Film “Južni vetar 2” sutra se snima u Kastvu

Nastavak srbijanskog hit filma "Južni vetar" sutra se snima u Kastvu, na potezu od Trga Matka Laginje do Trga Lokvina.

U Kastvu se sutra, 9. listopada, snima nastavak srbijanskog hit filma "Južni vetar", kojeg je u njegovom prvom dijelu u kino dvoranama pogledalo milijun i pol gledatelja, a istoimena serija doživjela je ogroman uspjeh. 

“Nakon što je u Kastvu snimana i druga sezona Netflixove serija Novine, suradnja s ekipom Južnog vetra nastavak je promocije našeg grada u filmskoj industriji. S obzirom na činjenicu da filmski turizam postaje sve popularniji na globalnom turističkom tržištu, rado smo se uključili u ovaj projekt uzimajući u obzir značaj filmskih lokacija u odabiru odmorišnih destinacija. Kastav je izrazito izletnička destinacija i ovakva promocija grada zasigurno će nam donijeti porast posjetitelja. Osim toga, filmska ekipa je smještena na području Kastva kod naših iznajmljivača što će doprinijeti i posezonskim rezultatima”, ističe gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.


Ekipa "Južnog vetra" snimat će na potezu od Trga Matka Laginje do Trga Lokvina s naglaskom na Gradska vrata po kojima je Kastav i poznat. 

Redatelj filma je Miloš Avramović, a glumačku ekipu predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić. Premijera je planirana za početak 2021. godine.