Kastav 18. kolovoz 2017.

Glazbena “poslastica” Zvonku Turku u čast

Glazbena “poslastica” Zvonku Turku u čast
Glazbena večer “Zakantajte s nami”, održana u čast kastavskog pjesnika Zvonka Turka i njegovog dugogodišnjeg stvaralaštva, na Crekvini je sinoć okupila brojne glazbene goste, u čijim je izvedbama Turkovih pjesama uživalo petstotinjak posjetitelja.
 
Kastavski pjesnik i promotor kulturne baštine Kastavštine- Zvonko Turak, sinoć je na Crekvini okupio brojne Kastavce. U pomoć su mu priskočili glazbeni gosti, suradnici i veliki prijatelji. 

Zadužio Kastav i Kastavce
 
U plodovima višegodišnjeg kulturnog stvaralaštva čovjeka koji je kroz proteklih pedeset godina zadužio Kastav, a između ostalog stvorio i Frane Merikana uživalo je petstotinjak gledatelja. 
 
U raspjevanoj su kastavskoj večeri između ostalih su sudjelovali: Robert Grubišić, Mario Lipovšek Battifiaca, Dule i Bonaca, Klapa Kastav, Spinčićeva muzika, Klapa Nevera, Meštar Toni, Jurčićeve maškare, Halubajke…

Koncert za pamćenje
 
Slavljenički koncert za pamćenje oduševio je brojne Kastavce i njihove goste, koji su, na prepunoj Crekvini, uistinu uživali u glazbenoj poslastici u čast Zvonka Turka. Glazbena večer “Zakantajte s nami” održana je u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulutrnog leta.
 
Foto: Maja Fristacky