Kastav 1. kolovoz 2021.

Goran Bare i Majke u Kastvu 'režirali' vatreno finale JRBF-a

Goran Bare i Majke u Kastvu 'režirali' vatreno finale JRBF-a
Točku na “i” ovogodišnjeg “Jerry Ricks Blues Festivala” sjajnim su nastupom na kastavskoj Crekvini sinoć stavili nagrađivani Goran Bare i Majke 

Za vatreno finale “JRBF- a” sinoć su se, na lijepo popunjenoj kastavskoj Crekvini, pobrinule istinske legende hrvatske rock scene- osebujni Goran Bare i njegove Majke. 
 
Posljednju večer ovogodišnjeg “Jerry Ricks Blues Festivala” otvorio je riječki duo The Dudes, kojeg sačinjavaju Mihael Prosen i Karlo Horvat, dok je srednja “dionica” kastavskog finala bila rezervirana za jedinstvenu punk- blues formaciju- The Cyborgs. 


Talijanski bend publiku na Crekvini prvenstveno je “osvojio” interakcijom i “nabrijanim” zvukovima. No, ništa manje dojmljiv nije bio niti vizualni dio nastupa jer originalni su glazbenici svirali pod maskama za zavarivanje.
 
Podsjetimo, blues karavana, koja nosi ime legendarnog glazbenika Philadelphia Jerryja Ricksa, ove je godine krenula iz Mošćeničke Drage pa je preko Brseča, Lovrana, Opatije, Klane i Matulja, stigla u Kastav, gdje su okupljene pozdravili umjetnički voditelji Festivala Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal.


“Ove godine nije bilo jednostavno organizirati festival u ovim čudnim uvjetima, koji se svakog dana mijenjaju. Nakon devet dana bluesa došli smo do finala. Publika je imala u čemu uživati. Mogu slobodno reći da je Kastav kolijevka hrvatskog bluesa te da je ovdje i na Opatijskoj rivijeri naša najjača blues scena”, za kraj je poručio Staraj.