Kastav 1. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Gotovo 200 velikih i malih trkača protutnjalo Kastvom

Gotovo 200 velikih i malih trkača protutnjalo Kastvom
49. Kastafski kros i jubilarni 20. Memorijal prof. Zehrid Kadrić Zeko, kao i dvije utrke za djecu, danas su u Kastvu okupili brojne trkačice i trkače

Kastav je danas bio trkački grad. Na Trgu Matka Laginje okupilo se 166 odraslih trkačica i trkača, a svoj su doprinos dali i osnovnoškolci. Organizatori 49. Kastafskog krosa i jubilarnog 20. Memorijala prof. Zehrid Kadrić Zeko pripremili su dvije staze kroz kastavske šume, duge 8 i 13,5 kilometara.


Na 13,5 kilometara nije bilo neizvjesnosti. Uvjerljivo je najbrži bio Luka Nedjeljković, s prednošću većom od šest minuta. Drugi je na cilj stigao David Marot, a malo iza njega Marko Merlin. 8 kilometara dugu stazu prvi je prošao Hrvoje Šokota, a iza njega su na cilj dotrčali Tomislav Senčić i Marko Ramljak.


Kod pripadnica ljepšeg spola dužu je dionicu dominantno prva prošla Barbara Belušić. Drugo mjesto osvojila je Marta Močinić, a treće Jelena Mikinčić. Na kraćoj stazi prva je bila Vlasta Tibljaš, a iza nje su na cilj stigle Doroteja Vlah i Maja Vukelić.


Napeto je bilo i na mini kros utrkama za osnovnoškolce. Mlađi su uzrasti trčali na 500 metara, a oni stariji na dvostruko dužoj dionici. 

49. Kastafski kros i jubilarni 20 Memorijal prof. Zehrid Kadrić Zeko trčali su se, u organizaciji Atletskog kluba Rika, kao dio programa obilježavanja Dana grada Kastva. Utrka se održava uz podršku Grada, čiji je gradonačelnik - Matej Mostarac, na samom početku pozdravio okupljene.