Kastav 26. studeni 2015.

Gotovo sto tisuća kuna kastavskim studentima

Gotovo sto tisuća kuna kastavskim studentima
Najboljim kastavskim studentima danas su dodijeljene gradske stipendije. U tu je svrhu, za ovu akademsku godinu, iz proračuna Grada Kastva ukupno osigurano 98 tisuća kuna. 

Iz kastavske Gradske vijećnice, na Lokvini, četrnaest je studenata danas izašlo s osmijehom na licu. Pet stipendija dodijeljeno je prema Kriterijima za stipendiranje redovnih studenata, osam stipendija prema Kriterijima za stipendiranje nadarenih studenata, a dodijeljena je i jedna sportska stipendija.

Mladi će Kastavci 700 kuna mjesečno primati deset mjeseci. Drugim riječima za svaku je stipendisticu ili stipendista Grad osigurao sedam tisuća kuna.  

“Nastavljamo s dugom tradicijom. Grad potiče i stipendira ljude koji žele stjecati nova znanja, koji žele učiti. Red je da se uspjesi prepoznaju i nagrađuju, kao i da se pomogne onima težeg imovinskog stanja da završe studij. Iako se čini da mnogo ljudi pohađa studije vrlo mali broj mladih završava fakultete. Stjecanje znanja je danas lakše i dostupnije, a formalno obrazovanje je dobrodošlo te podiže intelektualni kapacitet, kako Kastva tako i cijele države. Stjecanje novih znanja je najviše što možete priuštiti sami sebi. Vi ste predstavnici svoje zemlje gdje god se pojavili, ali je se nadam da ćete u Kastvu pronaći svoju budućnost te da ćete se ovdje ugodno osjećati i lijepo živjeti,” prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli stipendija okupljenima je poručio kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović.

Stipendisti Grada Kastva ove akademske godine su: Al Depope, Elizabeta Kostelac, Matteo Jelenc, Jelena Beno, Marin Sorić, Corina Kukurin, Lara Djaković, Antonela Trbović, Veronika Jurčić, Antonija Matek, Nives Večerina, Katja Badanjak, Lucija Bravić i Roberta Mulac.