Kastav 29. prosinac 2020.

Grad Kastav će sa 75 tisuća kuna pomoći žrtvama potresa

Grad Kastav će sa 75 tisuća kuna pomoći žrtvama potresa
Grad Kastav će financijski pomoći Petrinji, Sisku i okolici sa 75 tisuća kuna iz pričuve stradalima u ovom strašnom potresu. 

Snažni potres magnitude 6,2 koji je danas pogodio Petrinju podigao je na noge čitavu Hrvatsku. Pomoć se prikuplja diljem zemlje, a financijsku pomoć Petrinji, Sisku i okolici šalju i pojedine jedinice lokalne samouprave, među kojima je i Grad Kastav.

“Grad Kastav će financijski pomoći Petrinji, Sisku i okolici sa 75 tisuća kuna iz pričuve stradalima u ovom strašnom potresu. Šteta je prevelika i materijalno će se nekako nadoknaditi uz pomoć svih nas, a važno je organizirano reagirati i da bude što manje ljudskih žrtava. U kontaktu smo s ljudima iz Petrinje i Siska i u ovom trenutku je najvažnije da na terenu budu vatrogasci, vojska i policija, HGSS, CZ, kako bi se uz njihovo znanje raščistile ruševine i spasili ljudi. Mole nas da sačekamo daljnje upute i da se ne kreće prema Petrinji samoinicijativno kako bi se vidjelo čega nedostaje od namirnica, odjeće i ostalih potrepština. Sve koordiniraju aktivi Crvenog križa pa molimo sve naše građane koji žele pomoći da se jave njima prije nego li krenu na put. Svakako će biti potrebne i zalihe krvi svih krvnih grupa pa kad se organiziraju davanja idućih dana svakako se odazovite ako možete”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

U organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka, Crvenog križa Kastav i Grada Kastva sutra, 30. prosinca, od 10 do 18 sati, održat će se i akcija prikupljanja pomoći na parkiralištu kastavske sportske dvorane "Matija Katalinić". Prema preporukama Crvenog križa prikupljat će se isključivo ovih 10 namirnica: tjestenina, riža, brašno, ulje, šećer, juha u vrećici, mesne i riblje konzerve, marmelada i sol.