Kastav 20. rujan 2022. Izvor: Grad Kastav

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora
U Školsko- sportskoj dvorani “Matija Katalinić” svojim će se radovima predstaviti mladi inovatori iz svih krajeva Hrvatske

14. Nacionalna izložba mladih inovatora “Mladi@inovacije 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u Školsko- sportskoj dvorani “Matija Katalinić” u Kastvu.

Na izložbi će se svojim radovima predstaviti mladi inovatori iz svih krajeva Hrvatske, a ove godine će po prvi puta biti predstavljeno i 30 mladih inovatora koji su pohađali program u sklopu projekta Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka”, kojega provode Grad Kastav u suradnji sa Savezom inovatora PGŽ i Klubom inovatora KIN Kastav.


U sklopu programa održat će se i niz radionica, od kojih treba naglasiti radionicu upravljanja dronovima, a za učenike i učenice Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav osigurat će se stručna vodstva kroz izložbu.

Izložbu organizira Savez inovatora PGŽ, uz potporu Kluba inovatora KIN Kastav, Udruge inovatora Interinova Matulji, Saveza riječkih inovatora, IN kluba Rijeka, Zajednice tehničke kulture Rijeka, Saveza inovatora Zagreb, Udruge inovatora Šterik, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka i Tehničke škole Rijeka.

Organizaciju ove izložbe podupire Općina Matulji, Grad Rijeka, Primorsko- goranska županija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Euromodul d.o.o., Mramoterm d.o.o. i Frigo- VE d.o.o.