Kastav 24. listopad 2018.

Grad Kastav nastavlja nagrađivati izvrsnost

Grad Kastav nastavlja nagrađivati izvrsnost
Kastavskim srednjoškolcima danas su dodijeljene gradske stipendije. Dvadeset učenika u ovoj će školskoj godini mjesečno primati 600 kuna. Stipendisti su ugovore potpisali jutros u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. 
 
Na natječaj za stipendiranje srednjoškolaca prijavilo se četrdesetak kastavskih učenika, a temeljem kriterija za dodjelu srednjoškolskih stipendija dvadeset učenika srednjih škola ostvarilo je pravo na stipendiju u ovoj školskoj godini. 
 
“Dodjela stipendija jedan je od ljepših zadataka koje gradonačelnik mora odraditi. Lani smo podigli broj stipendija jer se Grad Kastav zalaže za izvrsnost, koju želimo nagrađivati. Uz odličan uspjeh važan je i doprinos u društvu, kojeg vi dajete, trudeći se da Kastav bude ljepši i bolji. Nastavite tako, znajući da je obrazovanje jako važno, ali da je važan i vaš angažman u društvu”, okupljenima je u Gradskoj vijećnici Grada Kastva poručio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, čestitavši stipendistima.
 
Od dvadeset spomenutih stipendija njih deset je dodijeljeno prema kriterijima za stipendiranje izvrsnih učenika. Sedam stipendija dodijeljeno je prema kriterijima za stipendiranje redovnih učenika, a tri prema kriterijima za dodjelu sportskih stipendija.  
 
Učenici će mjesečno primati 600 kuna, što je osigurano iz gradskog proračuna, u kojem je ove godine za stipendiranje srednjoškolaca i studenata ukupno predviđeno 270.000,00 kuna.