Kastav 31. srpanj 2020.

Grad na brege ponovno je “grad bluesa”

Grad na brege ponovno je “grad bluesa”
Kultni Branko Bogunović- Pif i njegov “Bogart” zagrijali kastavsku publiku, a potom uz Valeriju Nikolovsku i “Blues company” oduševili Crekvinu prvog dana velikog finala “Jerry Ricks blues festivala”.

“Blues karavana”, koja je, unatoč prilično kompliciranoj aktualnoj situaciji, protekle subote krenula iz Mošćenica te posjetila Lovran, Matulje i Opatiju, danas se uspela u “grad na brege”. 


Spektakularno dvodnevno finale ovogodišnjeg “Jerry Ricks blues festivala” na jedinstvenoj su kastavskoj Crekvini sjajnim nastupima večeras otvorili velikan hrvatske rock scene, kultni Branko Bogunović- Pif i njegov “Bogart”.

Na po mnogima najljepšoj kvarnerskoj pozornici na otvorenom potom su im se, na oduševljenje okupljenih, pridružili Valerija Nikolovska i njen “Blues company”. 


“Bio nam je cilj predstaviti izvođače koji su, potpuno nezasluženo, ispod radara. Branko Bogunović- Pif je glazbenik koji može stati na bilo koju svjetsku binu, a Valerija Nikolovska je najbolja hrvatska blues- rock pjevačica”, rekao je Damir Halilić Hal, umjetnički voditelj festivala.

Atmosfera na Crekvini ove je godine bila po mnogočemu specifična. Naime, zbog epidemioloških je mjera izostala tradicionalna “gužva” koja je proteklih godina pratila kastavska izdanja blues festivala. 


No, pohvaliti zato treba izvrsnu “reakciju” organizatora, koji su rasteretili Crekvinu tako što su na Trg Matka Laginje postavili veliki video zid pa su Kastavci i gosti u bluesu mogli uživati na čak dvije lokacije. 

“Ovo su nemogući uvjeti za organizaciju. Limitirali smo program na 40% od planiranog. Otpali su nam strani, ali i neki naši izvođači, promijenjene su lokacije. Unatoč svemu do sada je festival iznad svih očekivanja. Velik je uspjeh sama činjenica da se festival održava u vrijeme kada je većina evenata odgođena”, naglasio je Hal.


“Grad bluesa” festival će ugostiti i sutra, a posljednje ovogodišnje večeri, s početkom u 21 sat na Crekvini nastupa još jedna glazbena legenda- Dado Topić, kojem će u pomoć priskočiti Lela i Joe Kaplowitz te Kazališni band KKV i “Black Coffee”.