Kastav 16. listopad 2020.

“Građanima i u pandemiji omogućiti bavljenje sportom”

“Građanima i u pandemiji omogućiti bavljenje sportom”
“Dalo bi se puno toga učiniti u izgradnji sportske infrastruktura, koja bi bila u funkciji sporta, ali i turizma”, istaknuo je Državni tajnik Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak. 

Državni tajnik Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak danas je posjetio Kastav, gdje su ga ugostili predstavnici Grada, na čelu s kastavskim gradonačelnikom Matejem Mostarcem. 


“Svjesni smo krize u kojoj smo se našli, u kojoj je sport jedna od onih najugroženijih grana. Lokalna samouprava i država moraju zajednički pronaći rješenje kako omogućiti građanima bavljenje sportom, a da zdravstveno ostanemo sigurni”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, upoznavši državnog tajnika s Kastvom, a poseban je naglasak stavljen na sportsku infrastrukturu. 


“Razgovarali smo o razvoju simbioze turizma i sporta u Kastvu i okolici. Dalo bi se puno toga učiniti u izgradnji sportske infrastrukture, koja bi bila u funkciji sporta, ali i turizma. Pričali smo i o sadašnjoj, nezdravoj situaciji s pandemijom korona virusa te stvaranju mogućnost da građani kroz bavljenje sportom na svježem zraku, ali i u zatvorenim prostorima, jačaju svoj imunitet. Također, upoznao sam predstavnike Kastva s naporima ministarstva i Vlade kako bi sportska komponenta bila dobro pozicionirana u fondovima iz kojih će se crpiti sredstva za oporavak Republike Hrvatske”, istaknuo je Družak.


Državni tajnik Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta je u pratnji domaćina obišao staru gradsku jezgru te posjetio novi Sportsko- rekreacijski centar Kastav, gdje se polako privode kraj radovi na objektu vrijednom više od 5 milijuna kuna bez PDV- a.