Kastav 14. veljača 2015.

Grobničani u Kastvu

Grobničani u Kastvu
Uz zvuk grobničkih zvona počela je posljednja ovogodišnja maškarana subota na Kastvu.

Trg Matka Laginje odjekivala je zvonjava Grobničkih dondolaša, koji su, unatoč tehničkim problemima s prijevozom, u vlastitom aranžmanu, osobnim automobilima stigli na trg Matka Laginje.

“Tradicionalno su nan vavek prihajali Halubajci, a pred par let smo to malo proširili i ja se nadan da će i ovo postat tradicionalno. Veselimo se, to je jedan novi turistički proizvod u sklopu pusta. Za naši gosti su zvončari interesantni i zato mi je drago da smo to pokrenuli. Bez obzira ča neki zvončari nisu komercijalni zna se da su zvončari s područja Kastavštine pod zaštiton UNESCO-a. Zbog toga bi voleli razvijat i proširit ovaj način suradnje,” poručila je Dolores Kukurin, direktorica Turističke zajednice Grada Kastva.

Nažalost, zbog spomenutih je problema ove godine izostao obilazak stare gradske jezgre i kastavske Crekvine. 

U sklopu manifestacije Pust va Kastve 2015. danas od 17 sati počinje tradicionalna 17. Ribarska fešta pul Trinajstić, a tri sata kasnije na rasporedu je posljednji ovogodišnji maškarani tanac u Šporovoj jami, uz Yamasice i Pumpa band, a u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Zvuk Kastva.