Kastav 30. siječanj 2024. K.V.

Humanitarna akcija za mladog Rukavčana Antonija Širolu

Humanitarna akcija za mladog Rukavčana Antonija Širolu
Pomoći onima kojima to treba je jedno od najljepših djela koje možemo učiniti za druge. Upravo je stoga pokrenuta humanitarna akcija “Za Antonija”, mladog Rukavčana nastanjenog u Kastvu.

Antonio Širola ima 30 godina. Kada je imao 21 razbolio se od multiple skleroze. Kako sam govori “osjetio sam slabost u desnoj ruci i desnoj nozi, izgubio vid na lijevo oko i kada se glasnije pričalo počelo mi je pištanje u uhu. Nakon toga sam dobio pulsne terapije kortikosteroidima i do 2016. je sve bilo u redu, no onda je krenulo pogoršanje. Dobio sam razne terapije kao aubagio, alemtuzumab, ocrevus i retuximab, ali bez obzira na to tonuo sam sve dublje i dublje. Pronašao sam rješenje u klinici Pirogov u Moskvi, ali za to je potrebno 50 tisuća eura”

Pokrenuta je humanitarna akcija i do sada je prikupljeno 18 000€,  a ostatak bi se trebao prikupiti do kraja veljače, kako bi Antonio krenuo za Moskvu. Stoga se pozivaju svi ljudi dobre volje i dobra srca da se uključe u akciju i pomognu donacijom na IBAN: HR4924840081502030402. Jer, kako i sam Antonio kaže "Vaše malo meni je sve!".