Kastav 27. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Igor Lesica osvojio kastavsku publiku, Ella žiri ČAnsonfesta

Igor Lesica osvojio kastavsku publiku, Ella žiri ČAnsonfesta
Nagradu za najbolju ČAnsonu dobila je Emanuela Lazarić- Ella za skladbu “Pozabi”, a nagradu kastavske publike Igor Lesica i pjesma “Sunce zahaja”, koju potpisuje Zvonko Turak

Uz predivne “čansone” sinoć je na Crekvini završilo 31. “Kastafsko kulturno leto”, kao i punoljetni Festival čakavske šansone- ČAnsonfest, što ga je organizirala kastavska udruga “Kanat”.


Na “Večeri novih skladbi” publici su se predstavili: Marjan Uljan, Andrina Frleta, Ana Horvat, Vlatko Filčić- File, Davor Grgurić, Davor Terzić, Zemir Delić, Damir Vrbljanac, Igor Lesica, Francesco Squarcia, Nevia Rigutto, Karin Kuljanić, Dino Antonić, Hrvoje Hegedušić, Vivien Galletta, Duško Jeličić- Dule i “Bonaca” te Emanuela Lazarić- Ella i “Terra Magica”,


A nagradu za najbolju ČAnsonu stručni je žiri dodijelio Emanuela Lazarić- Elli, koja je, uz pomoć sastava “Terra Magica”, izvela skladbu “Pozabi”. 

Nagradu publike, zahvaljujući najvećem broju osvojenih glasova, dobio je Josip Lesica. Kastavce je osvojio pjesmom “Sunce zahaja”, koju potpisuje Zvonko Turak. Lesici je uručena i nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar.


Branko Kukurin dobio je nagradu za najbolji tekst, za skladbu “Črna”, dok je nagradu za najbolju interpretaciju, zahvaljujući sjajnoj izvedbi pjesme “Balote”, dobio Dino Antonić. 

Nagrada za najboljeg kantautora pripala je Damiru Vrbljancu koji je nastupio sa skladbom “Moja štorija”, dok je Radio Istra nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg festivala dodijelio Karli Pupis, koja je lani pjevala “Kako da ti rečen hvala”.