Kastav 27. prosinac 2022. K.V., foto: Damir Zamaklar

Impresivni nastup Spinčićeve muzike i Kedže za kraj 2022.

Impresivni nastup Spinčićeve muzike i Kedže za kraj 2022.
“Novoletni koncert Spinčićeve muziki”, koji se održava na Stipanje, nakon dvogodišnje se prisilne pauze sinoć vratio u velikom stilu

Tradicionalni “Novoletni koncert Spinčićeve muziki”, prvi je puta održan na novoj lokaciji- u Boćarskom domu “Slavko Stanić”, kojim su tako sinoć odjekivali Kastavcima dobro poznati zvukovi. 


Domaćini, pod ravnanjem Darka Čargonje, su se kastavskoj publici predstavili šarolikim repertoarom, u kojem se našlo za svakoga ponešto- od klasika, do božićnih hitova. Istaknuti treba kako aranžmane za pola skladbi “potpisuje” Andrea Južnić, članica Spinčićeve muzike.  


Među čak 40 članova orkestra svoje je mjesto pronašlo i osam novih, a pohvaliti treba i ovogodišnje jubilarce. Doris Kršul svira već čitavo desetljeće, dvostruko duže to radi Igor Lesica, a Nenad Blažić obilježio je velikih 40 godina u orkestru. 

“Novoletni koncert”, koji je silom prilika posljednji puta održan 2019., ni ovog puta nije prošao bez gostiju. Ta je čast ove godine pripala popularnom Damiru Kedži, koji je, uz pratnju orkestra, otpjevao nekoliko skladbi.