Kastav 17. svibanj 2018.

Izložbom “Fotografije” otvorena Jelenina i najavljen KKL

Izložbom “Fotografije” otvorena Jelenina i najavljen KKL
Izložbom “Fotografije” autora Branka Janija Kukurina, pobjednika prošlogodišnje “Vele umjetničke delavnice, u galeriji Svete Trojice u Kastvu, večeras je otvoren izložbeni program 27. Kastafskog kulturnog leta.

Pobjednik prošlogodišnje “Vele umjetničke delavnice”- Branko Jani Kukurin svojim je atraktivnim fotografijama ukrasio stare zidove jedinstvene Crkve sv. Trojice na kastavskoj Lokvini.

“Ako sam svojim fotografijama razveselio nekoga od vas njihova je svrha ispunjena, kao i moj zadatak jer zadatak sviju nas je da život, kakav je, činimo boljim i ljepšim te da zajedno budemo stupovi našega zavičaja”, poručio je Kukurin.

Svečano otvorenje izložbe u atraktivnom su galerijskom prostoru uveličali brojni Kastavci, a svoj su doprinos dali i talentirani učenici glazbenog odjela pri Osnovnoj školi ''Milan Brozović'' Kastav.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Kastva Zemir Delić, predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija te tajnica Hani Mohorovičić Srdoč, a na Janijeve se radove osvrnuo ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović.
 
Bgat program Jelenine

Izložba “Fotografije”, koja se može razgledati svakim danom od 17 do 21 sat i to sve do kraja svibnja, dio je izložbenog programa popularne manifestacije Kastafsko kulturno leto, ali i kulturno- zabavnog programa ovogodišnje Jelenine, u sklopu koje Kastavce i njihove goste narednih dana u gradu na brege čekaju brojna događanja.