Kastav 7. kolovoz 2020.

Jardasu prijelazni pehar, Mandić šampion natjecanja

Jardasu prijelazni pehar, Mandić šampion natjecanja
Najbolje ocijenjeno vino 15. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine je malvazija Darka Mandića, dok je prijelazni pehar za najbolju belicu osvojio Arsen Jardas. Ove godine dodijeljeno je ukupno 15 zlatnih medalja, a najboljim kastavskim vinarima danas su dodijeljene nagrade i priznanja.

Svečano je danas bilo ispred Kuće Belice u samom srcu Kastva, gdje su se okupili ponajbolji kastavski vinari. Zbog aktualne je situacije izostalo tradicionalno druženje s građanima uz “čašicu razgovora”, a podjela priznanja, kako bi se izbjegle gužve, bila je ograničena na dobitnike “zlatnih diploma”.  


A “zlata” je ove godine ocjenjivačka komisija, na čijem je čelu bio poznati sommelier Nenad Kukurin, podijelila 15. Šampionom natjecanja proglašena je malvazija Darka Mandića, koja je osvojila 83 od mogućih 100 bodova. 

“Ponosan sam i zadovoljan. Član udruge sam deset godina i za sada je moja putanja uzlazna. Uživamo u ovom uspjehu, zadovoljstvo je veliko, ali i odricanje. Puno je posla i vremena uloženo”, rekao je Mandić.


Prijelazni pehar 15. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine, kojeg organizatori svake godine dodjeljuju za najbolju kastavsku belicu, ponovno je osvojio Arsen Jardas, čije je vino dobio 82 boda.

“Ovaj uspjeh je rezultat truda i rada. Naučili smo se na pobjede jer ovo je već šesti puta da imamo najbolje ocijenjenu belicu”, rekao je Jardas. 


Okupljene su pozdravili i predsjednik udruge Belica Miljenko Host, predsjednik ocjenjivačke komisije Bojan Frlan te zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, koji je poručio kako je Belica, kako udruga tako i vino, ponos Kastva.