Kastav 20. lipanj 2020.

“Jerry Ricks Blues Festival” i ovog ljeta u Kastvu i Liburniji

“Jerry Ricks Blues Festival” i ovog ljeta u Kastvu i Liburniji

U čast legendarnog Philadelphia Jerrya Ricksa Kastvom i Liburnijom i ovog će ljeta odjekivati blues ritmovi. Bogat program “Jerry Ricks Blues Festivala” najavljen je u Kastvu.  

Kastav i Liburnija bit će domaćini ljetnog blues spektakla i u “korona godini”. “Jerry Ricks Blues Festival” održavat će se od 24. srpnja do 1. kolovoza, a veliko finale posljednja će dva dana biti u Kastvu, posljednjem počivalištu legendarnog Philadelphia Jerrya Ricksa.


“Sretan sam što smo uspjeli organizirati festival s obzirom na situaciju. Neizmjerno mi je drago da smo uspjeli složiti program i pronaći izvođače. Imat ćemo program kojeg se ne bi posramili ni u jačim sezonama, a kamoli u uvjetima kakvi su sada”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Sigurni smo da ćemo uspjeti napraviti festival izvrsnog bluesa, koji će biti mamac mnogima da i u ovoj situaciji dođu u naš kraj”, rekao je Saša Brusić voditelj Turističkog ureda TZG Kastva.


Program ovogodišnjeg festivala predstavili su umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić- Hal. Festival će tako, 24.7. u Moćeničkoj Dragi, otvoriti 99trio i Soulfingersi. Druge večeri JRBF seli u Mošćenice gdje nastupaju Riccardo Staraj i Midnight Blues Band te Riccardo Grosso Blues Band. Lovranska publika treće večeri, 26.7., zabavljat će se uz Damira Halilića Hala i Mike Sponza Band. 

U Kastvu će, 27.7., biti otvorena izložba o Jerryu Ricksu, prikazat će se i film Črni Kastavac, a okupljene čeka i Cygar box guitar presentation. Dan kasnije u Klani gostuju Vervet i Sunnysiders, a festival potom seli u Matulje gdje će nastupiti Riccardo Staraj, Damir Halilić- Hal te Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band. Pretposljednji domaćin ovogodišnjeg festivala, 30.7., će biti Opatija gdje nastupaju Mateja Majerle Acoustic i Jed Becker’s Group.


Prvog dana velikog finala kastavsku će publiku, 31.7., zabavljati Valerija Nikolovska i Atomsko sklonište, a dan kasnije festival će kraju privesti Black Coffee, Bogart, Lela i Joe Kapowitz te Dado Topić.

“Ovogodišnji festival na žalost nema one internacionalne razmjere, međutim od kvalitete nismo odstupili. Okrenuli smo se regionalnoj priči. Većina izvođača je iz Hrvatske, dva benda su iz Italije i to je najdalje što smo išli”, poručio je Staraj, naglasivši izvrsnu suradnju s Kastvom, kojeg je nazvao kolijevkom kvarnerskog bluesa. 


“Imamo glazbenike koji su zaista vrijedni pažnje. I u ovim kriznim vremenima možemo reći da smo više nego zadovoljni što smo uspjeli sastaviti festivalski program, a kamoli dovesti ovakva imena”, za kraj je poručio Hal.

Kompletan program i satnicu ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala” možete pogledati OVDJE