Kastav 19. lipanj 2019.

Joso Butorac osvojio kastavska srca i glasove

Joso Butorac osvojio kastavska srca i glasove

“Primorska arija” u izvedbi Jose Butorca osvojila je najviše glasova kastavske publike treće festivalske večeri ovogodišnjeg MIK- a. Drugo mjesto Crekvina je dala Mirjani Bobuš i skladbi “Naša mendula”, a treće Klapi Kamelija i skladbi “Kolar”. 

U predivnom ambijentu prepune kastavske Crekvine, po mnogima najljepše kvarnerske pozornice na otvorenom, sinoć je održana 3. festivalska večer ovogodišnjih, jubilarnih Melodija Istre i Kvarnera.

Na samom početku izvođači su zajedničkom pjesmom publici poželjeli dobrodošlicu, a okupljene su pozdravili prvi čovjek grada na brege- Matej Mostarac, poručivši kako je šteta što se više ne biraju najbolji domaćini jer Kastvu malo tko može parirati, kao i direktor festivala Andrej Baša, naglasivši kako se MIK u Kastvu osjeća kao doma.

Kastavska je publika uživala u dvadeset novih mikovskih skladbi, koje je popratila pljeskom te na kraju izabrala svoje pobjednike. Uvjerljivo najviše glasova kastavske publike, čak 171, osvojila je “Primorska arija” (Andrina i Frane Frleta- Suzana Blečić) u izvedbi Jose Butorca. 94 glasa i drugo mjesto Crekvina je dala Mirjani Bobuš i skladbi “Naša mendula”, a 86 glasova i treće mjesto Klapi Kamelija i pjesmi “Kolar” (Robert Grubišić- Senka Laginja). 

Vrijeme između pjesama i ove je godine publici vješto popunjavao duhoviti voditeljski tandem Ferlin- Battifiaca, a u revijalnom su se dijelu, na oduševljenje okupljenih, predstavili i talentirani mali pjevači i pjevačice. Tin Mlakar i Dorian Rubeša otpjevali su Polićevu “Črnu”, Mara Lukanović, Aurora Travalja i Lora Milić izvele su “Ma ši te ki ča za me pita” Gine Picinić, a Mate Jurić i Laura Velenčić popularni “Tanac”.

Mikovci danas sele u Punat, gdje će se, s početkom u 21 sat, održati četvrta festivalska večer.