Kastav 26. srpanj 2022. Izvor: JRBF

JRBF "off program" u Kastav doveo Pifa i film “This is Love”

JRBF "off program" u Kastav doveo Pifa i film “This is Love”
Kastav i Ika ugostili JRBF Art & vision- zanimljiv i sadržajan off program privukao brojne posjetitelje 

Off program JRBF Art&Vision donio je kratki predah od glavnih festivalskih aktivnosti, a publika je imala prilike guštati u popratnom programu na čak dvije lokacije- na brege i uz more. Oba programa obilježile su filmske projekcije, a poseban interes vladao je za onu ikarsku na kojoj je prikazan dokumentarni film Igora Modrića o Črnom Kastavcu po kojem je festival i dobio ime.


Kastavski dio programa otvoren je radionicom gitare koju je održao Branko Bogunović Pif, kultni gitarist bendova Animatori, Drugi način i Plava trava zaborava, ali studijski gitarist koji je sudjelovao u snimanju 400 albuma različitih izvođača. 
                                                                                                                                            
“Hvala na pozivu i hvala publici koja je stigla na moj workshop u čijem fokusu je bila akustična gitara. Povijest akustične gitare, moderni načini sviranja bili su tema mog workshopa”, istaknuo je Pif i dodao da smatra da se akustična gitara ponovo vraća u glazbenu produkciju te kako pravu električnu gitaru nije čuo od smrti Van Halena. 


Filmski program koji se održava u trojnom partnerstvu Kastafskog kulturnog leta, History Film Festivala i Jerry Ricks Blues Festivala. obilježila je projekcija filma “This is Love” redatelja Johna Alexandera posvećenog neopjevanom junaku soula- Rudyju Loveu. 

Bogat program ovogodišnjeg izdanja Jerry Ricks Blues festivala nastavlja se večeras, 26. srpnja, također na dvije lokacije. U kastavskoj Loži od 21 sat zakazano je prikazivanje filma redateljice Eszter Hajdu “Tamas Barta: Požuri, mama te čeka kod kuće”, a zbog najavljenih loših vremenskih prilika, u Multimedijalnom centru u Klani (vatrogasni dom 2. kat) nastavljaju se festivalske večeri uz bendove Charlie & Bell Blues Experience i Inroots.