Kastav 23. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Karin Kuljanić osvojila najviše glasova kastavske publike

Karin Kuljanić osvojila najviše glasova kastavske publike
Sjajna Karin Kuljanić slavila je prve festivalske večeri ovogodišnjeg MIK- a, na predivnoj kastavskoj Crekvini. Drugo mjesto pirpalo je Klapi Tić, a treće je osvojila Andrina Frleta.

Kastav je sinoć, 19. puta, ugostio mikovsku karavanu, koja je na svoj ovogodišnji festivalski put krenula upravo iz “grada na brege”. Na predivnoj kastavskoj Crekvini 19 novih skladbi predstavili su: Daniel Moscarda, Daniel Načinović, Klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka Matija Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, Klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček.


Najviše glasova kastavske publike, njih 163, dobila je skladba “Fala ti na jubavi”, koju je izvela sjajna Karin Kuljanić. Za pobjednicom prve festivalske večeri Klapa Tić, koja se predstavila sa skladbom “Srce je srićno”, zaostala je samo dvanaest glasova. A trećeplasiranu Kraljevičanku Andrinu Frleta i njenu “Kvarnersku vilu” kastavska je publika zaokružila 98 puta.


U revijalnom dijelu najstarijeg putujućeg festivala u Hrvatskoj nastupili su: Nevia Rigutto, Tamara Brusić, Duško Jeličić, Mauro Staraj, Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka Matija Čerina.


Publiku su kroz prekrasnu kastavsku večer vodili: Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, a na samom početku okupljene je pozdravio i gradonačelnik Matej Mostarac. Mikovska karavana danas će prijeći Krčki most jer je na rasporedu druga festivalska večer, koja u 21 sat počinje u Malinskoj.