Kastav 26. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Karla Pupis i Mauro Staraj osvojili publiku, Funčić žiri

Karla Pupis i Mauro Staraj osvojili publiku, Funčić žiri
Karla Pupis i Mauro Staraj dobili su najviše glasova publike na ovogodišnjem ČAnsonfestu, Robert Funčić osvojio je žiri, a najboljim kantautorom proglašen je Valter Milovan Maer

“Večer novih skladbi” Festivala čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2023. još je jednom napunila predivnu kastavsku Crekvinu. To i ne čudi jer kastavska publika sjajnim odazivom, iz godine u godinu, pokazuje koliko voli i cijeni skladbe na čakavštini. 


Okupljenima su sinoć zapjevali: Duško Jeličić i sastav Bonaca, Nevia Rigutto, Duo Žlahtina (Zvone Bohem i Toni Eterović), Hrvoje Hegedušić, Zemir Delić, Lucija Rajnović, Valter Milovan Maer, Karin Kuljanić, Karla Pupis i Mauro Staraj, Francesco Squarcia, Robert Funčić, Martina Majerle, Damir Vrbljanac, Daniel Načinović, Davor Terzić i Katja Budimčić.


A najviše glasova kastavske publike dobili su Karla Pupis i Mauro Staraj, koji su zapjevali “Ni nan moglo bit”. Najbolju “čansonu”, po mišljenju struke, otpjevao je Rober Funčić, koji se je predstavio sa skladbom “Rožica”, dok je najboljim kantautorom proglašen Valter Milovan Maer, koji je nastupio s pjesmom “Kamioncin”.


Nagradu za najbolju interpretaciju dobio je Duško Jeličić Dule, koji je pjevao “Ala hodi ća”, dok je nagradu za najbolji tekst dobila Rajka Jurdana Šepić, za skladbu “Stori malo mesta za me”. Najbolja zavičajna šansona je “Nevera”, koju je otpjevala Karin Kuljanić, dok je nagrada za najizvođeniju skladbu s prošlogodišnjeg festivala pripala Igoru Lesici za “Sunce zahaja”. 


Festivala čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2023. organizirala je kastavska udruga “Kanat”, u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta.