Kastav 28. kolovoz 2021.

Karla Pupis osvojila kastavsku publiku na 17. ČAnsonfestu

Karla Pupis osvojila kastavsku publiku na 17. ČAnsonfestu
Mlada Karla Pupis je sa skladbom “Kako da ti rečen hvala” osvojila najviše glasova kastavske publike. Najbolja ovogodišnja “ČAnsona” po mišljenju žirija je “Ča je Mare”, najbolji kantautor Igor Lesica, a najbolja interpretatorica Vivien Galletta.

Skladba “Kako da ti rečen hvala”, u izvedbi talentirane mlade pjevačice Karle Pupis, dobila je najviše glasova publike na “Večeri novih skladbi” 17. “ČAnsonfesta”, što se sinoć održala na kastavskoj Crekvini. 
 

Najbolja “Čansona” ovogodišnjeg festivala čakavske šansone, po mišljenju stručnog žirija, je skladba “Ča je Mare”. Na po mnogima najljepšoj kvarnerskoj pozornici na otvorenom izveli su je Emanuela Lazarić- Ella i sastav “Terra Magica”. 


Najboljim kantautorom proglašen je Igor Lesica za skladbu "On je živel kako j otel”, koju je su izvele “Kožne Jakne, a najboljom interpretatoricom Vivien Galletta, koja se predstavila sa skladbom “Misal misli”. 


Skladba “Misal misli”, koju potpisuje autorica Vjekoslava Jurdana, dobila je i nagradu za najbolji tekst, dok je nagradu Pomorskog radija Bakar za najbolju zavičajnu šansonu dobila skladba “Oramaj”, koju je izveo Zemir Delić.


Nagradu Radio Istre za najizvođeniju skladbu s prošlog “ČAnsonfesta” dobila je pjesma “Kad mi bude pojti”, koju pjeva Valerio Ricchiuto.