Kastav 29. srpanj 2021.

KASPI poduzetnički inkubator vrata otvara u veljači 2022.

KASPI poduzetnički inkubator vrata otvara u veljači 2022.
Novim poduzetničkim inkubatorom Grad Kastav razvija poduzetničku klimu, ali i revitalizira objekte u staroj gradskoj jezgri

Kuća Gmajnički u staroj kastavskoj jezgri, na adresi Milana Marjanovića 1, postaje poduzetnički inkubator “KASPI”, zahvaljujući projektu “Kastav Smart Start”.


“Poduzetništvo i kreativni način razmišljanja su budućnost prema kojoj se moramo usmjeriti. Ovim projektom ostvarili smo dva cilja- razvijamo poduzetničku klimu i revitalizirano naše objekte u staroj gradskoj jezgri”, istaknuo je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.  

Radovi bi trebali biti završeni, a prostor opremljen, do kraja godine, a korisnicima bi svoja vrata kastavski poduzetnički inkubator trebao otvoriti u veljači sljedeće godine. 
 
“Potencijalni korisnici inkubatora su poduzetnici početnici te srednji i mali poduzetnici, koji će tako dobiti stručnu podršku za unaprjeđenje poslovanja. Na edukacijama i savjetovanjima moći će prisustvovati sve fizičke osobe i tako razvijati svoje ideje”, poručila je Matea Cavrić, voditeljica budućeg poduzetničkog inkubatora, najavivši za sljedeću godinu dva ciklusa te pozvavši poduzetnike da se uključe. 

“Ovakvi projekti doprinose zapošljavanju, stvaranju novih vrijednosti i razvoju poduzetništva te omogućavaju mladim ljudima da ostvare svoje karijere i tako u budućnosti postanu zamašnjaci zapošljavanja na našem području”, rekao je Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ. 


Projekt “Kastav Smart Start” vrijedan je više od 3,75 milijuna kuna, od čega je čak 85 posto, odnosno nešto više od 3 milijuna kuna, osigurano kroz europske fondove.