Kastav 19. srpanj 2015.

Kastav kao veliko platno

Kastav kao veliko platno
Ulice i trgove stare kastavske gradske jezgre umjetnici su 13. puta ukrasili svojim djelima i grad pretvorili u veliko slikarsko platno. “Vela umjetnička delavnica” na Kastvu je, unatoč visokim temperaturama, okupila 60-ak sudionika, a prestižna titula ukupnog pobjednika pripala je Dariji Stipanić.

Ukupnoj pobjednici ovogodišnje Vele umjetničke delavnice, uz financijsku nagradu, pripala je i čast da u sklopu Jelenine, sljedeće godine organizira samostalnu izložbu u kastavskoj Galeriji Trojica. 

Darija Stipanić ujedno je i pobjednica u kategoriji Skulptura, dizajn, primijenjena umjetnost. 

“Bilo je super. Tu san od početka, ali nisan ovo očekivala. Drago mi je ča ova manifestacija ima kategorizaciju, odvojeno kiparstvo i slikarstvo,” rekla je Darija Stipanić.

U kategoriji Slikarstvo, grafika, crtež slavio je Ivo Kajzer. Marko Valjak autor je najbolje fotografije, a najboljim radom u kategoriji Ex tempore, na temu Kastav, proglašeno je djelo Barbare Cetine. 

Uz priznanja najuspješniji su nagrađeni i s po dvije tisuće kuna. Dobitnike je odlučio tročlani žiri, koji su sačinjavali ravnatelj Ervin Dubrović,  Branka Arh i Tamara Mataija.

“Bilo je nešto manje prijavljenih radova, ali bili su dobri. Srećom imali smo radove u svim kategorijama. Sudjelovali su profesionalci i amateri. Bilo je to jedno lijepo druženje. Uvijek je ugodno biti u Kastvu,” poručio je Ervin Dubrović, predsjednik stručnog žirija.

Osim umjetnika iz naše županije u Kastav su stigli i predstavnici Međimurske te Osječko- baranjske županije. 

Organizator 13. Vele umjetničke delavnice je Turistička zajednica grada Kastva.

“Ovogodišnja Vela umjetnička delavnica odrađena je u teškoj financijskoj situaciji, ali moram reći da sam zadovoljna da se ipak održala. Najgore bi bilo da se duga tradicija prekinula. Od srca hvala svim umjetnicima koji su nam se po ovim teškim uvjetima pridružili, a najuspješnijima čestitke,” zaključila je Dolores Kukurin, direktorica TZG Kastva.